خبر یزد

آخرين مطالب

18 میلیون یورو برای شکار CO₂ و تولید نانولوله‌کربنی علمي

18 میلیون یورو برای شکار CO₂ و تولید نانولوله‌کربنی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / بانک سرمایه‌گذاری اروپا در شرکت استونیایی یوپی کاتالیست برای تولید مواد اولیه از دی‌اکسیدکربن سرمایه‌گذاری 18 میلیون یورویی انجام داد. با این سرمایه‌گذاری، ظرفیت تولید گرافیت و نانولوله‌های کربنی از گازهای گلخانه‌ای افزایش می‌یابد.
شرکت یوپی کاتالیست (UP Catalyst) در تالین، استونی، موفق به جذب 18 میلیون یورو سرمایه جسورانه از بانک سرمایه‌گذاری اروپا (EIB) شد تا ظرفیت تولید گرافیت و نانولوله‌های کربنی مشتق‌شده از گاز CO₂ صنعتی خود را به‌صورت چشمگیری افزایش دهد.
این سرمایه‌گذاری در چارچوب برنامه InvestEU اتحادیه اروپا و در راستای اهداف راهبردی قانون مواد اولیه حیاتی (Critical Raw Materials Act) انجام شده است.
هدف آنها تبدیل 6 هزار تُن CO₂ به مواد پیشرفته تا 2027 است. شرکت یوپی کاتالیست قصد دارد با استفاده از فناوری الکترولیز نمک مذاب، سالانه 1350 تُن گرافیت و 270 تُن نانولوله‌ کربنی تولید کند. این فرایند مستقیماً 6000 تُن گاز CO₂ صنعتی را به مواد اولیه مورد استفاده در صنایع باتری، دفاعی، پوشش‌ها و ساخت‌وساز تبدیل خواهد کرد.
بر اساس پیش‌بینی‌ها، شکاف عرضه جهانی گرافیت تا سال 2030 به حدود 800 هزار تُن خواهد رسید. اروپا سهمی 15 درصدی از این کمبود دارد. شرکت یوپی کاتالیست امیدوار است با گسترش ظرفیت خود، تا 50 درصد از نیاز منطقه‌ای اروپا را تأمین کند و به یکی از بازیگران کلیدی در زنجیره تأمین پایدار این ماده حیاتی تبدیل شود.
تأیید عملکرد محصولات شرکت یوپی کاتالیست در باتری‌های نسل سوم (GEN3alpha) در سال 2025، نشان می‌دهد این شرکت توانسته فناوری خود را از مقیاس آزمایشگاهی به مقیاس صنعتی منتقل کند. همچنین گرافیت تولیدشده این شرکت، از نظر کیفیت، با نمونه‌های مبتنی بر سوخت‌های فسیلی برابری می‌کند و می‌تواند به‌عنوان جایگزینی محلی و پایدار در صنایع ذخیره‌سازی انرژی و دفاعی مورد استفاده قرار گیرد.
به گفته‌ی توماس اوستروس (Thomas Östros)، معاون بانک سرمایه‌گذاری اروپا: «یکی از ستون‌های اصلی ما، حمایت مالی از فناوری‌های نوآورانه با انتشار صفر است که هم تأثیرات اقلیمی را کاهش می‌دهند و هم رقابت‌پذیری اروپا را تقویت می‌کنند. UP Catalyst نمونه‌ای بارز از این رویکرد است.»
رایت ماسیکاس (Rait Maasikas)، مدیرعامل شرکت یوپی کاتالیست نیز افزود:«دریافت این تأمین مالی نقطه عطفی در مسیر راهبردی ماست تا کمبود روزافزون گرافیت را – نه‌تنها در اروپا، بلکه در آمریکا، کره و ژاپن – جبران کنیم.»
این سرمایه‌گذاری نه‌تنها زمینه را برای تولید محلی و پایدار مواد پیشرفته فراهم می‌سازد، بلکه از طریق صرفه‌جویی ناشی از مقیاس (Economies of Scale)، هزینه‌ها را کاهش داده و موقعیت شرکت یوپی کاتالیست را به‌عنوان تأمین‌کننده‌ای مورد اعتماد در بازار روبه‌رشد اروپا تثبیت می‌کند. این پروژه نمونه‌ای برجسته از هم‌گرایی فناوری پیشرفته، اقتصاد چرخشی و سیاست‌گذاری سبز در جهت شکل‌دهی آینده‌ای کم‌کربن و مستقل برای صنایع اروپاست.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/716530/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کیم کارداشیان، دی‌کاپریو و جاستین بیبر در صف سفر فضایی

ژابی: زود است درمورد جدایی از لورکوزن صحبت کنیم

سورپرایز یامال برای ال‌کلاسیکو لو رفت!

گام موفقیت‌آمیز فولاد سرمد ابرکوه در فروردین 1404؛ تولید افتخارآمیز 51500 تن میلگرد

بازدید مسعود پزشکیان از تمرینات تیم ملی فوتسال زنان و مرکز ملی فوتبال

دیدار و گفت‌وگوی صمیمانه رئیس‌جمهور با دختران ملی‌پوش فوتسال

دوست دارم در قفس با لوئیز سوارز مبارزه کنم!

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

تفاهم گازی بزرگ میان ایران و روسیه؛ جزئیات اعلام شد

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

هلیوسفر جالب را ببینید

آموریم: رشفورد و آنتونی به یونایتد برمی‌گردند

پست انتقال اروین انگاپت به فولاد پاک شد

یزد گنجینه‌ای پنهان در کشتی ایران است

نقش ورزش همگانی در بهبود سلامت روان

درستکار: دبیر دخالتی در امور فنی ندارد/ تکلیف زارع و معصومی در جام تختی روشن می‌شود

پیام تسلیت وزیر ورزش و جوانان در پی درگذشت فرزند غلامرضا نوروزی

ابلاغ نحوه اجرای تسویه و تهاتر بدهی‌ها و مطالبات دولت

قیمت جهانی طلا کاهش یافت

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

در گذرگاه زمان، خیمه شب بازیِ دهر

کیتوسان؛ پلیمر طبیعی با کاربردهای نوین در صنعت زیبایی

«پتاسیم» ناجی بدن در برابر نمک زیاد

قهرمانی پدیده نوظهور پینگ پنگ ایران در بوسنی

بزرگ‌ترین فینال والیبال دنیا با حضور یک ایرانی

پایان کار پدیده والیبال ایران در شهداب

کامبک استثنایی؛ اینجا ژاپن، یکی‌ از بهترین‌ لیگ‌های دنیا

حذف نوشاد عالمیان با شکست مقابل گربه سیاه سوئدی

بیانی: جباری بهترین گزینه برای سرمربیگری استقلال بود

نمایش خیره‌کننده نونهالان کشتی‌گیر در یزد + تصاویر

رییس‌جمهور به افتخار کارگران پا به توپ شد

تقدیر «المبرقع» از سرپرست اداره کل ورزش و جوانان خراسان رضوی

رنگرز: اینکه کسی بتواند جایگزین سوریان شود بسیار زمان‌بر است/ درستکار: دبیر کوچکترین دخالتی در امور فنی ندارد

رئیس‌جمهور با شماره 14 پا به توپ شد

داستانک/ سخنرانی و پول

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

18 میلیون یورو برای شکار CO₂ و تولید نانولوله‌کربنی

هدف بزرگ ربیعی کوچک؛ شگفتی‌سازی در حذفی!

مارسکا: هدف چلسی فقط لیگ قهرمانان است

ارزشمندترین بازیکن المپیک 2024 پاریس در ایران!

نفرات برتر رقابت‌های اسکواش «شیراز جونیور» معرفی شدند

آخرین نرخ عصرگاهی دلار؛ قیمت دلار هرات امروز جمعه 5 اردیبهشت ماه 1404

مقاومت، کلید عزت ایران است

تمجید وزیر ورزش عراق از امکانات تربیت بدنی آستان قدس

پایان رقابت‌های کشتی فرنگی قهرمانی نونهالان استان قم

مهم‌ترین نشانه پوکی استخوان/ بهترین روش برای در امان ماندن از پوکی استخوان

رشد 15 درصدی کاردانو؛ نهنگ‌ها در حال خرید مجدد

شعرخوانی زیبای امیرحسین ماحوزی