خبر یزد

آخرين مطالب

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود! علمي

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مهر /براساس تحقیقی جدید اقیانوس های زمین قبلا سبز رنگ بوده اند و احتمالا در آینده با تغییر شرایط رنگ آنها تغییر کند وممکن است بنفش شوند!
به نقل از نیواطلس، برای مدتی طولانی زمین به عنوان یک سیاره آبی شناخته می شود که دلیل آن وجود اقیانوس های وسیعی است که سه چهارم سطح آن را می پوشانند. اما تحقیقی جدید در نشریه Nature Geology & Evolution مدعی شده قبلا اقیانوس ها سبزرنگ بوده اند.
طبق این پژوهش دلیل این رنگ غیرمعمول اقیانوس ها مربوط به زمان و تکامل فرایند فتوسنتز بوده است. نکته جالب تر آنکه محققان معتقدند احتمالا در آینده رنگ اقیانوس ها دوباره تغییر کند.
محققان دانشگاه ناگویا برای درک آنکه چرا زمانی اقیانوس ها سبز رنگ بوده اند به میزان حلالیت بالای آهن مربوط به سنگ های قاره ای اشاره کرده اند. بین 3.8 تا 1.8 میلیارد سال و در دوران آرکئن یا نخست زیستی، یعنی زمانی که حیات به موجودات تک سلولی در اقیانوس ها محدود بود، آهن سنگ های قاره ای در نتیجه بارش باران شسته می شد. در مرحله بعد رودخانه ها آهن حل نشده را به دریاها منتقل می کردند و در آنجا با آهن بیشتری از دریچه های آتشفشانی در کف اقیانوس ها جمع می شدند.
این شرایط مملو از آهن به پدیده ای به نام «رویداد اکسیداسیون عظیم» (Great Oxidation Event) منجر شد که طی آن جهان در 2.4 میلیارد سال قبل از محیط بی هوازی (کم اکسیژن) به اکسیژن زا تبدیل شد.
طی این بازه سیانوباکتریا از طریق فرایند فتوسنتز تولید اکسیژن را آغاز کرد. البته اکسیژن یکی از محصولات فرعی این فرایند است. سیانوباکتری های اولیه برخلاف گیاهان نوین فقط به کلروفیل اتکا نداشتند. بلکه آنها یک رنگدانه ثانویه به نام فیکوئریترابیلیم (PEB) داشتند که در جذب نور سبز عملکرد ایده آلی داشت. این سیانوباکتریها زنده ماندند و در آب و اتمسفر اکسیژن آزاد کردند که به تکامل اشکال پیچیده تر حیات منجر شد. اما محققان می خواستند دلیل استفاده سیانوباکتری ها از فیکوئریترابیلیم (PEB) را دریابند.
گروه تحقیقاتی با استفاده از شبیه سازی های پیشرفته متوجه شدند نور سبز رنگ در دوران آرکئن به دلیل فرایندی به نام بارش آهن، طیف رنگی غالب را تشکیل می دهد.
آنها متوجه شدند تولید فزاینده اکسیژن در نهایت با آهن واکنش نشان داد و تغییر یافت. به گفته محققان تحلیل ژنتیک نشان داد سیانوباکتری ها تبدیل به یک پروتئین فیکوبیلین خاص به نام فیکواریترین شدند که به طور خاص نور سبز را جذب می کرد. محققان معتقدند این فرایند سبب شد سیانوباکتری ها در محیط اقیانوس های مملو از آهن و سبز رنگ بمانند.
مشاهدات مدرن اطراف جزیره آتشفشانی ایووجیما در ژاپن نشان دهنده هاله سبزرنگ مرتبط با آهن اکسیدشده است که این مورد نیز از صحت شبیه سازی پژوهشگران پشتیبانی می کند.
مدل های فرضیه ای محققان حاکی از آن است که اقیانوس های زمین ممکن است تحت شرایط محیطی مختلف هاله رنگی متفاوتی را به خود بگیرند. به عنوان مثال اگر سطح سولفور آب افزایش یابد، احتمال دارد اقیانوس ها به دلیل فعالیت های آتشفشانی و کمبود اکسیژن در اتمسفر به رنگ بنفش دربیایند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/717454/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طوفان در راه 23 استان

واقعیت مجازی و فریب بدن برای احساس گرما

اجتماع شش هزار نفری دختران فاطمی در یزد

وضعیت بنفش در اردکان | آلودگی هوا به مرحله خطرناک رسید

صدور شناسنامه رایگان برای نوزادان با نام‌های «رضا» و «معصومه»

تصاویر؛ ورزش کشتی انگشتی، رقابتی پر از خون و درد

برگزاری جلسه ساماندهی وضعیت هواداری باشگاه‌های لیگ برتر در وزارت ورزش

خسارات وارده در بندر رجایی بیشتر در چه کالاهایی بوده است؟

هشدار یک عضو اتاق بازرگانی نسبت به تکرار حادثه انفجار بندر شهید رجایی

دستورالعمل تسهیلات نوسازی مسکن روستایی ابلاغ شد

شاعرانه/از دوست به‌خیر آمد و از ما به سلامت

شعری از امان‌الله میرزایی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالی‌یابی کردند

تراکتور بدون مدیر و سرمربی در لیگ‌برتر

عربستان در لیگ نخبگان آسیا هست اما نیست!

نگاهی به عملکرد لژیونرهای والیبال در هفته‌ای که گذشت

سکوت در مادرید؛ برق رفت، مسابقات تنیس متوقف شد!

رقابت بسکتبال بانوان ایران با 7 تیم برای صعود به سطح یک آسیا

راستینه: از 21 ماده لایحه نظام جامع باشگاه‌داری 2 ماده تصویب شده است

تاکید بر پاکسازی ورزشگاه‌ها/ خبر خوش برای پارالمپیکی‌ها

ایران بهترین فدراسیون والیبال آسیای مرکزی شد/ تقوی مدال گرفت

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، کشور نیست!

عبور بیت‌کوین از مرز 95 هزار دلار برای نخستین‌بار از فوریه

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

بارسلونا با دو غایب قطعی مقابل اینتر

انجام بازی ایران-کره‌شمالی در مشهد در انتظار نظر شورای تامین

واکنش رسمی فدراسیون به 18 تیمی شدن لیگ برتر

ساخت ورزشگاه فوتبال برای چادر ملو اردکان مصوب شد

پیش‌بینی آسمان رگباری برای یزد

نشست بررسی بازی‌های ریاض 2025 با فدراسیون‌های منتخب

نشست مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با 3 فدراسیون و یک انجمن

دنیامالی: رفتارهای هنجارشکنانه‌ فوتبال در شان مردم ایران نیست

یک وزیر دیگر از کابینه پزشکیان به سرنوشت ظریف دچار شد؟

تکواندو زنان با دو تیم در باشگاه‌های آسیا | افرا ورزش

برخی از رفتار‌ها در فوتبال در شان مردم ایران نیست

نشست مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با فدراسیون‌های تنیس روی میز ، جوجیتسو ، والیبال و کاراته

اعلام احکام شورای نشر و توسعه پژوهش کمیته ملی پارالمپیک

علی‌نژاد: ظرفیت مدال‌آوری اولویت تصمیم‌گیری برای اعزام به بازی‌های کشورهای اسلامی خواهد بود

استاندار قزوین: تیم‌های فوتبال شهرستانی نیازمند حمایت جدی‌تر هستند

حضور درویش در جلسه فرهنگی مدیران عامل لیگ برتری

پیام تسلیت فراکسیون ورزش مجلس در پی حادثه غم انگیز اسکله شهید رجایی بندرعباس

درگذشت یک ورزشکار ایران در انفجار اسکله بندر شهید رجایی

دنیامالی: رفتارهای هنجارشکنانه‌ در شأن مردم ایران نیست/ دستورالعمل فرهنگی ابلاغ می‌شود

انتقاد دنیامالی از اتفاقات جنجالی ورزشگاه‌ها

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

سند «یزد پایدار» مبنای برنامه‌ریزی فرمانداران جهت توسعه شهرستان‌ها

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!