خبر یزد

آخرين مطالب

یزد همچنان رتبه‌دار شیوع دیابت/دیابت هنوز درمان قطعی ندارد گفتگو

یزد همچنان رتبه‌دار شیوع دیابت/دیابت هنوز درمان قطعی ندارد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا/یزد آمارها حکایت از جایگاه نخست یزد در شیوع بیماری دیابت دارد و مسئولان علوم پزشکی این استان معتقدند علاوه بر این که هنوز درمان قطعی جهت بیماران دیابت اعم از پیوند سلول‌های بتا و ساخت انسولین از سلول‌های بنیادین تاکنون محقق نشده است، اقدامات پیشگیرانه و دوری از عوامل احتمال ابتلا به این بیماری و عوارض آن تنها راهکارهای فعلی مقابله با دیابت است.
بیماری دیابت یا قند خون بالا یکی از شایع‌ترین بیماری مزمن و غیر واگیر در کشورمان است که بیشترین شیوع آن را طی سالیان گذشته عمدتاً در استان یزد شاهد هستیم.
شیوع بالای این بیماری که در اثر ناتوانی بدن در تولید انسولین بروز می‌کند، در استان یزد برخلاف تصور بسیاری از افراد تنها مربوط به مصرف بالای شیرینی‌ها نیست بلکه سایر عوامل خطر مانند کم تحرکی، تغذیه نامناسب و به طور کلی سبک زندگی غلط در بروز و شیوع آن دخیل هستند. ارتباط زیادی و علی رغم این که بسیاری را نداشته باشد یا نتواند از انسولین استفاده کند.بیماری‌های امروز جوامع به ویژه ی است که امروزه در کشورتوسعه یافته و افراد زیادی را درگیر کرده است.
دکتر «محمد علی اوزی‌نژاد» مدیر گروه بیماری‌های غیرواگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این که دیابت بر دو نوع است که عمده شیوع آن یعنی قریب به 90 درصد مربوط به دیابت نوع 2 است، اظهار کرد: عمده علت اصلی ابتلا به دیابت نوع 2، عواملی مانند رژیم غذایی ناسالم، مصرف زیاد مواد قندی و کم تحرکی به شمار میروند.
وی یزد را از استان‌های شایع در ابتلا به دیابت خواند و گفت: در حال حاضر 18 درصد از جمعیت بالای 25 سال استان به لحاظ آزمایش قند ناشتا(fbs) و 23 درصد یزدیها نیز دارای قند خون بالا بر طبق آزمایش قند سه ماهه موسوم به (HbA1C) هستند که از این حیث به ترتیب جایگاه چهارم و رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است.
اوزی‌نژاد خاطرنشان کرد: خوشبختانه دسترسی مناسب به مراکز درمانی در استان باعث شده که 81 درصد از مبتلایان نسبت به بیماری خود آگاه و نسبت به مراجعه جهت درمان و پیشگیری از عوارض این بیماری اقدام کنند ولی با این حال هنوز هم حدود 19 درصد از یزدیها از ابتلای خود به بیماری دیابت بی اطلاع هستند.
اخیراً مطالب متعددی عمدتاً از طریق فضای مجازی در مورد ارائه شدن روشهای درمان قطعی برای این بیماری منتشر شده که دکتر «محمد افخمی» رئیس مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد با رد این مطالب اعلام کرد: طبق آخرین بررسی‌های صورت گرفته، تاکنون درمان قطعی جهت بیماران دیابت محقق نشده است.
وی آنچه که تحت عنوان «ساخت داروی درمان دیابت» در یکی از پژوهشکده‌های کشور و همچنین روش‌های جدید درمان بیماران دیابتی مانند «پیوند سلول‌های بتا و ساخت انسولین از سلول‌های بنیادین» در فضاهای مجازی منتشر شده را غیرمستند خواند و گفت: هیچ‌کدام از این روش‌ها تاکنون به نتیجه نرسیده است.
افخمی ادامه داد: با این حال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از پروتکل‌های درمانی با منابع علمی معتبر جهت درمان دیابت بیماران استفاده کرده و تمام تلاش خود را در زمینه پیشگیری و درمان بیماران دیابتی با توجه به آخرین روش‌ها و دستاوردهای علمی تایید شده دنیا تحت نظر متخصصان و اعضای هیئت علمی دانشگاه جهت بیماران دیابتی به کار گرفته‌اند.
دکتر «سید کاظم رضوی» معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی یزد هم با اشاره به فعالیت‌های درمانی در این حوزه اظهار کرد: مرکز تحقیقاتی درمانی دیابت یزد با ارائه خدمات تخصصی به بیماران دیابتی، نقش موثری در کنترل و پیشگیری از عوارض این بیماری در استان ایفا می‌کند به نحوی که در حال حاضر تعداد 38 متخصص و 18 فوق تخصص در این مرکز به بیماران و مراجعه کنندگان خدمات ارائه می‌کنند.
وی بیان کرد: ویزیت روزانه این مرکز در هر شیفت بین 300 تا 350 نفر است و تعداد پرونده تشکیل شده برای بیماران دیابتی بالغ بر 65 هزار مورد است که از این تعداد 35 هزار پرونده فعال است.
رضوی با تاکید بر این که تمامی خدمات انجام شده در این مرکز با تعرفه دولتی به مراجعه کنندگان ارائه می شود، آموزش چهره به چهره بیماران در خصوص خود مراقبتی، نحوه استفاده از دارو و سبک زندگی سالم، تشکیل کلاس‌های آموزشی گروهی جهت بیماران دیابتی به صورت هفتگی در زمینه‌های مختلف، تشکیل کلینیک پیگیری جهت ثبت اطلاعات بالینی بیمار و پیگیری جهت مراجعه در زمان مقرر را از جمله اقدامات متعدد مرکز دیابت استان جهت پیشگیری و کنترل عوارض بیماری دیابت ذکر کرد.
به گزارش ایسنا، براساس آخرین پیمایش‌ها در حال حاضر 100 هزار بیمار دیابتی در استان یزد هستند که حدود یک پنجم آنها از بیماری خود بی‌اطلاع هستند و کارشناسان معتقدند افرادی که دارای عوامل خطری مانند اضافه وزن و چاقی، استعمال دخانیات، وجود بیمار دیابتی در خانواده یا دارای علائم بالینی مانند پر ادراری هستند حتماً باید از طریق مراکز بهداشتی نسبت به بررسی وضعیت قند خون خود اقدام کنند.
البته سال گذشته، شعار هفته ملی دیابت «شناخت خطرات، درمان موثر» نامگذاری شد چرا که تنها در استان یزد تنها 26 درصد بیماران دیابتی از درمان موثر برخوردارند و مابقی بیماران به دلایل مختلف از جمله بی توجهی به موضوع خودمراقبتی اهتمام لازم برای کنترل بیماری خود و پیشگیری از عوارض خطرناک این بیماری را ندارند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/661053/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ماه گرگ، مریخ را بلعید!

صف آرایی 6 سیاره منظومه شمسی در آسمان شب‌های پایانی دی‌ماه

گرامیداشت میلاد حضرت علی(ع) و روز پدر در دبستان قاسم ابن الحسن یزد

جدول خاموشی برق یزد چهارشنبه 26 دی 1403

نیاز صنعت و معدن استان یزد به 220 میلیون متر مکعب آب

عدالت محوری در محلات اولویت اصلی بودجه 62 هزار میلیارد ریالی شهرداری یزد است

حمل یکسره ریلی محموله 3200 تنی ذرت از بندر امیرآباد به بندر خشک پیشگامان استان یزد

اینفوگرافی/ 6 فایده باورنکردنی غذاهای تند

میعادگاه تداوم روحیه جهادی در جانبازان «ورزش» است

جلد پنجم مجموعه فانتزی نوجوانان «میراث لورین» منتشر شد

بوکر عربی 2025 نامزدهایش را شناخت

ال‌جی هدفون مجهز به گرافن تولید کرده است

تولید سوخت هواپیما از پلاستیک بازیافتی

حمل ریلی غلات از مازندران به بندر خشک پیشگامان یزد از سرگرفته شد

روز و شب‌های پردرد مردم غزه با زمستان/ میدان‌داری بانوان جهادگر یزدی برای کمک به مردم مظلوم غزه

نوجوانان شهرستان اشکذر با دخیلِ آه‌معتکف شدند

توزیع عادلانه خدمات به خانواده معظم شهدا و ایثارگران از اولویت‌های سازمان است

داستانک/ آخر فروردین

کشف ویژگی‌های بی‌سابقه در یک سیاه‌چاله فعال

راهنمای جامع بهترین هدایای صنایع دستی اصیل

برگزاری رقابت‌ شطرنج‌بازان کرمان و‌ یزد به میزبانی شهرستان انار

جشن پدران آسمانی در بهاباد برگزار شد

ترجمه «بلندی‌های بادگیر» به چاپ دهم رسید

چاپ کتاب ایرج پارسی‌نژاد درباره «نیما یوشیج در یادداشت‌هایش»

افزایش بازده واکنش شکافت آب با فتوکاتالیست اصلاح شده با رنگ

عکسی از طولانی‌ترین کباب ایران با 220 متر در یزد

ادارات یزد فردا پنجشنبه 27 دی ماه 1403 تعطیل است؟ | تعطیلی ادارات یزد فردا 27 دی 1403

حمل ریلی غلات از بندر امیرآباد به بندر خشک پیشگامان استان یزد از سر گرفته شد

آیا این حلقه مرموز واقعاً از فضا آمده است؟

مرگ فضانورد در فضا / آنجا چه بر سر جسد می‌آید؟

بازشدنِ دریچه ی خروجی ایستگاه فضایی

یزد؛ قطب پزشکی جنوب شرق کشور

اعزام 2 هزار دانشجو یزدی به راهیان نور

تحقق توسعه متوازن استان در گرو تعیین مشوق‌های جذاب برای سرمایه‌گذاران

شعر انتخابی بهمن صباغ‌زاده در مرحله سوم رقابت

در نظر بازی ما بی خبران حیرانند

شاعرانه/ دشمن از دوست ندانسته و نشناخته‌ای

دستمزد داوران لیگ برتر برای قضاوت هر بازی مشخص شد

تلسکوپ جالب فضایی جیمز وب

برگزاری مراسم معنوی اعتکاف در 15 مسجد بهاباد / حضورچشمگیر دهه هشتادی‌ها

وحید کاظمی: برای هر داوری 9 میلیون میگیریم!

طرز تهیه فیله مرغ شمالی | به سبک شمالی ها فیله بپز! +ویدیو

رونمایی از کباب 220 متری در یزد با چاشنی ثبت در گینس / گزارش تصویری

مازندران 9 دوره میزبان مسابقات کشوری جانبازان بود/ اختتامیه مسابقه زورخانه‌ای پهلوانی و باستانی در روز پدر

ثبت رکورد طولانی‌ترین کباب ایران با 220 متر در یزد/ تصاویر

فرود فضاپیمای Starship در اقیانوس هند

تصویر با وضوح بالا از سطح سیاره ی مریخ ثبت شده توسط curiosity

تصاویر/ طولانی‌ترین کباب ایران در یزد

رقابت شطرنج بازان کرمان و یزد به مناسبت ولادت حضرت علی (ع)

مادر شهیدان «فلاح» از خراسان رضوی آسمانی شد