خبر یزد

آخرين مطالب

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟ علمي

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /دانشمندان می‌گویند احتمال دارد اقیانوس‌هایی در سطح قمرهای اورانوس وجود داشته باشد و این قمرها ممکن است به نحوی قادر به ایجاد و حفظ شکل‌هایی از حیات باشند.
بیشتر آنچه ما درباره اورانوس و قمرهایش می‌دانیم اطلاعاتی است که فضاپیمای وویجر 2 سازمان ناسا در دیدار 40 سال پیش خود از این مجموعه جمع‌آوری کرده است.
به نقل از بی بی سی، اما مطالعات جدید به این نتیجه رسیده‌اند که دیدار 40 سال پیش وویجر هم‌ زمان‌ شده بود با یکی از قوی‌ترین طوفان‌های خورشیدی و تأثیرات ناشی از این طوفان موجب رسیدن به نتایج نادرستی درباره واقعیت آنچه در اورانوس و قمرهایش وجود دارد، شده است.
اورانوس سیاره‌ای زیبا با حلقه‌هایی یخی است که دور آن را فراگرفته‌اند. اورانوس در لبه خارجی منظومه شمسی قرارگرفته است و یکی از سردترین سیاره‌ها است. نحوه قرارگیری اورانوس به شکلی است که به یک‌طرف خود کج شده، طوری که انگار چیزی به آن برخورد کرده باشد. همه این ویژگی‌ها اورانوس را تبدیل به یکی از عجیب‌ترین سیاره‌ها کرده است.

خبر یزد


اولین تصویر نزدیکی که ما از این سیاره مشاهده کردیم در سال 1986 و زمانی بود که فضاپیمای وویجر 2 از کنار اورانوس عبور کرد و تصاویر خارق‌العاده‌ای از این سیاره و پنج قمر آن فرستاد.
اما آنچه دانشمندان را شگفت‌زده‌تر کرد، داده‌هایی بود که وویجر 2 فرستاد. بر اساس این داده‌ها اورانوس و قمرهایش از آنچه تصور می‌شد هم عجیب‌تر بود.
اندازه‌گیری‌هایی که ابزارهای موجود روی وویجر 2 انجام دادند نشان می‌دادند که اورانوس و قمرهایش، برخلاف دیگر قمرهای حاشیه منظومه شمسی، غیرفعال هستند. این داده‌ها همچنین نشان دادند که میدان مغناطیسی محافظ اورانوس به طرز عجیبی معوج و از شکل افتاده است. میدان مغناطیسی آن درهم‌ فشرده و از خورشید دور شده بود.
میدان مغناطیسی یک سیاره گازها و موادی که از بدنه سیاره جدا می‌شوند و یا از طرف قمرهای آن سیاره می‌آیند را در خود به دام می‌اندازد. این مواد ممکن است از اقیانوس‌های سطح سیاره و فعالیت‌های زمین‌شناسی روی آن به وجود آمده باشند. اما فضاپیمای وویجر 2 چنین نشانه‌هایی در میدان مغناطیسی اورانوس پیدا نکرد و به همین دلیل این نتیجه گرفته شد که اورانوس و قمرهایش کاملاً غیرفعال و مرده‌اند.
این نتیجه‌ای بسیار غیرمنتظره بود زیرا شبیه هیچ‌ یک از دیگر سیاره‌های منظومه شمسی و قمرهایشان نبود.

خبر یزد


میراندا، یکی از قمرهای اورانوس، که توسط وویجر 2 عکس گرفته شده است. تحقیقات جدید می‌گوید که این قمر احتمالاً اقیانوس زیرسطحی دارد و حتی ممکن است حیات در آن باشد

خبر یزد


وویجر 2 در سال 1977 برای مطالعه مشتری، زحل، اورانوس و نپتون به فضا پرتاب شد
اما مطالعات جدید روی این داده‌ها معما را حل کرده‌اند و نشان می‌دهند وویجر 2 روز بدی به نزدیک اورانوس رسیده و از آن دیدار کرده است.
بررسی‌های جدید نشان می‌دهند درست زمانی که وویجر 2 از کنار اورانوس عبور می‌کرد، خورشید در وضعیت پرتلاطمی بوده است و طوفان خورشیدی شدیدی در فضا ایجادشده بود. ممکن است این طوفان مواد و ذراتی که در میدان مغناطیسی اورانوس وجود داشته‌اند، را از آن دور کرده بود. در ضمن میدان مغناطیسی اورانوس به دلیل این طوفان به‌طور موقت منحرف‌شده و تغییر شکل داده بوده است.
آن‌طور که دکتر ویلیام دان از یورنیورسیتی کالج لندن می‌گوید ما برای 40 سال تصور نادرستی از اورانوس و پنج قمر بزرگش داشته‌ایم.
او می‌گوید: «این نتایج نشان می‌دهند که منظومه اورانین می‌تواند بسیار هیجان‌انگیزتر از آنچه تصور می‌کردیم باشد. احتمال دارد قمرهایی وجود داشته باشند که در آن‌ها شرایط لازم برای حیات وجود داشته باشد و یا اقیانوس‌هایی پر از ماهی در سطح آن‌ها باشد!»

خبر یزد


اولین تصویر اورانوس توسط وویجر 2 در سال 1986 ارسال شد
وقتی داده‌های مربوط به اورانوس از وویجر رسید، لیندا اسپیلکر، دانشمندان جوانی بود که روی پروژه کار می‌کرد. او هنوز هم به‌عنوان دانشمند پروژه مأموریت‌های وویجر کار می‌کند. او می‌گوید از شنیدن نتایج جدید که در مجله نیچر استرونومی منتشر شده است، بسیار خوشحال است.
او به بی‌بی‌سی می‌گوید: «این نتایج شگفت‌انگیزند و من واقعاً از دانستن اینکه در منظومه اورانین قابلیت‌هایی برای کشف حیات وجود دارد، هیجان‌زده‌ام.»
«همچنین بسیار خوشحالم که مطالعات زیادی روی‌داده‌هایی وویجر انجام می‌شود. اینکه دانشمندان هنوز به داده‌هایی که در سال 1986 جمع‌آوری‌شده‌اند، توجه دارند و نتایج و کشف‌های جدیدی بر اساس آن‌ها انجام می‌دهند، فوق‌العاده است.»
دکتر اوفلیا ویبیسونو از موسسه مطالعات پیشرفته دوبلین، که به‌طور مستقل از گروه محققان فعالیت می‌کند، نتیجه این تحقیق جدید را بسیار هیجان‌انگیز دانسته است.
او می‌گوید: «این نشان می‌دهد چقدر مهم است برگردیم و به داده‌های قدیمی نگاه کنیم زیرا گاهی پشت آنها چیز جدیدی برای کشف کردن پنهان‌شده است که می‌تواند به ما در طراحی نسل جدید مأموریت‌های فضایی کمک کند.»
این دقیقاً همان کاری است که ناسا انجام می‌دهد و بخشی از آن، مدیون این دست مطالعات است.
نزدیک به 40 سال از سفر آخرین وویجر 2 از کنار این سیاره یخی و قمرهای آن می‌گذرد. حالا ناسا قصد دارد مأموریت جدیدی به نام مدارگرد و کاوشگر اورانوس را به فضا شروع کند تا در 10 سال آینده بتوان نگاه دقیق‌تری به اورانوس داشت.
دکتر جیمی جاسینسکی از ناسا که ایده بررسی مجدد داده‌های قدیمی وویجر 2 را مطرح کرده بود می‌گوید این مأموریت باید نتایج این مطالعه اخیر را در برنامه‌ریزی مأموریت جدید مدنظر داشته باشد.
او می‌گوید: «بعضی از ابزارهای فضاپیمایی که در آینده به اورانوس خواهد رفت باید با در نظر گرفتن ایده‌هایی که ما از نتایج بررسی داده‌های وویجر 2 به دست آوردیم، طراحی شوند. این ایده‌ها در مورد شرایطی است که فضاپیما از کنار یک سیستم فضایی یا در میانه اتفاقی غیرعادی از کنار سیاره عبور می‌کند. ما باید در مورد طراحی دقیق‌تر ابزارهای مأموریت، تجدیدنظرهایی انجام دهیم تا بتوانیم به بهترین شکل، داده‌های علمی دقیق را برای کشفیات جدید به دست بیاوریم.»
کاوشگر اورانوس ناسا احتمالاً در سال 2045 به این سیاره خواهد رسید. و دانشمندان امیدوارند دریابند که آیا قمرهای یخی دوردست آن که زمانی تصور می‌شد کاملاً مرده‌اند، ممکن است محل زندگی شکلی از حیات باشند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/688371/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیزر در ابعاد نانومتری ساخته شد

«ایلان ماسک» معتقد است که ربات‌ها آینده هوش مصنوعی هستند

سی‌ویکمین کپسول فضایی «دراگون» به زمین بازگشت

کشف جدید جیمز وب؛ مجموعه‌ای از سیارک‌ها میان مریخ و مشتری

رونمایی از دستگاه سلامت سنج گیاه در نمایشگاه ایران ساخت

مغز؛ ماشین حیرت انگیز بدن

سربازهایی که 40 سال پیش به دورترین نقاط جهان فرستاده شدند

افزایش میزان بارندگی در شهرستان تفت

برای شب یلدا حتما بادمجان ناردونی درست کن، محشره | طرز تهیه بادمجان ناردونی خوشمزه و مخصوص با نکات کامل

مسئولان استان یزد به حفظ منابع آب توجه ویژه کنند

غذاهای خوش رنگ و لعاب شب چله ؛ تجربه طعم های شگفت انگیز و خاص در جشن طولانی ترین شب سال

زمان دربی 105 استقلال و پرسپولیس مشخص شد

جدول خاموشی برق یزد فردا پنجشنبه 29 آذر 1403 اعلام شد + زمان قطعی برق یزد

پیش بینی آب و هوای یزد برای فردا پنجشنبه 29 آذر 1403: صاف تا کمی ابری با احتمال غبار رقیق

حضور محصولاتSHACMOTOدر قلب شهر خشتی ایران

بازدید مدیرعامل ، از تمرینات تیم فوتبال چادرملو اردکان

ترفندهای جلوگیری از یخ‌زدگی تأسیسات آب در روزهای خیلی سرد

رهاسازی یک قلاده روباه در میبد

شهرداری یزد و ضایعاتی به نام دوچرخه‌های اشتراکی هوشمند!

برگزاری مرحله دوم پویش «نه به پلاستیک» در میبد

گلریزان 4٠٠ میلیونی دانشجویان یزدی برای آزادی زندانیان

کلاهبردار فروش پراید در برنامه دیوار دستگیر شد

سهم آموزش و پرورش از مسئولیت‌های اجتماعی صنایع پیگیری شود

دیدار سرپرست اداره کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اصفهان با امام جمعه شهرستان سمیرم

مجمع عمومی عادی به طور فوق‌ العاده بانک دی برگزار شد

عرضه «مربی‌گری، از مبانی تا میدان» در بازار نشر

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

تاریخ چهار قرن ایران را در «ایرانشهر» بخوانید

عشقت رسد بفریاد گر خود بسانِ حافظ

کتاب صوتی «توطئه کرملین» در بازار نشر

معرفی کتاب "هدایه المتعلمین فی الطب"

روایت فرزند ژنرال اسرائیلی از جنایت‌های صیهونیست‌ها

احتمال وجود حیات در قمرهای اورانوس چقدر است؟

قیمت دلار | قیمت انس طلا امروز 28 آذر ماه 1403

برگزاری کارگاه داستان نویسی با هوش مصنوعی در اداره کل حفظ آثار استان یزد+تصاویر

سارقان به صندوق نذورات هم رحم نکردند

سانحه رانندگی در محور بافق - بهاباد 2 فوتی بر جا گذاشت

توسعه مراکز ورزشی و گردشگری منجر به ارتقاء سطح سلامت و افزایش نشاط و شادابی ایثارگران می‌شود

اولویت اصلی بنیاد شهید و امور ایثارگران ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

خواندن حکایتی زیبا از سعدی توسط سروش صحت

موشک «استارشیپ» مجوز هفتمین پرواز را دریافت کرد

2 کشته و 6 زخمی در حادثه رانندگی پل هوایی شهرستان بافق

42 درصد از اهداف سند سازگاری با کم‌آبی در استان یزد محقق شده است

قیمت دلار آمریکا | قیمت دلار هرات | قیمت دلار استرالیا | قیمت دلار امروز چهارشنبه 28 آذر ماه 1403

جدول برنامه زمانبندی خاموشی برق یزد فردا پنج شنبه 29 آذر 1403

جدیدترین پیش بینی وضعیت آب و هوا یزد فردا پنجشنبه 29 آذر ماه 1403 | هواشناسی یزد 24 ساعت آینده

طرز تهیه یک غذای خوشمزه مخصوص شب یلدا

ترفندهای جلوگیری از یخ‌زدگی تاسیسات آب در روزهای خیلی سرد

مشکلات بیمه‌ای ایثارگران بهمئی زیر ذره‌بین متولیان

دوعنوان مجموعه «ره‌نامه» به چاپ سوم رسید