خبر یزد

آخرين مطالب

2025 سالی هیجان انگیز برای اکتشافات فضایی علمي

2025 سالی هیجان انگیز برای اکتشافات فضایی
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /سال 2025 یک سال هیجان انگیز برای اکتشافات فضایی خواهد بود و در این گزارش به ماموریت‌هایی می‌پردازیم که در سال جدید میلادی انتظار می‌رود.
 اکتشافات فضایی در سال 2024، جهان را خیره کرد.
کاوشگر «اروپا کلیپر»(Europa Clipper) متعلق به ناسا سفر خود را برای مطالعه قمر سیاره مشتری موسوم به اروپا(Europa) آغاز کرد.


موشک استارشیپ(Starship) شرکت فضایی خصوصی اسپیس‌ایکس(SpaceX) به اولین فرود موفقیت آمیز خود از همان نقطه‌ای که پرتاب شده‌ بود، دست یافت که نقطه عطفی برای ماموریت‌های فضایی آینده به حساب می‌آید.
چین با ماموریت «چانگ‌ای 6»(Chang" alt="خبر یزد" width="100%" />

ایستگاه فضایی بین‌المللی نیز به مانند هر سال، میزبان فضانوردانی از کشورهای مختلف از جمله ماموریت‌های خصوصی مانند ماموریت «اکسیوم 3»(Axiom 3) بود.
اکنون علاقه‌مندان به صنعت هوافضا، برای سال 2025 هیجان‌زده هستند، چرا که سازمان‌های دولتی و شرکت‌های خصوصی فضایی در سراسر جهان برای اهداف بلندپروازانه‌تری آماده می‌شوند.
در اینجا نگاهی به هیجان‌انگیزترین ماموریت‌های برنامه‌ریزی‌ شده برای سال آینده داریم که افق دید بشریت را حتی ورای ماه و مریخ، تا سیارک‌ها و فراتر از آن گسترش خواهند داد.

خبر یزد

کاوش سطح ماه با CLPS
«ابتکار تجاری خدمات باربری ماه» ناسا یا ماموریت CLPS، ارسال محموله‌های علمی و فناوری به ماه با استفاده از فرودگرهای تجاری را شامل می‌شود. ابتکار CLPS چیزی است که فرودگر ادیسیوس(Odysseus) متعلق به شرکت اینتوئیتیو ماشینز(Intuitive Machines) را در فوریه 2024 به ماه رساند و اولین فرود روی ماه توسط ایالات متحده پس از ماموریت‌های آپولو را رقم زد.
ناسا در سال 2025، چندین ماموریت را تحت برنامه CLPS برنامه‌ریزی کرده است، از جمله تحویل چند محموله توسط شرکت‌های استروباتیک(Astrobotic)، اینتوئیتیو ماشینز و فایرفلای ایرواسپیس(Firefly Aerospace).
این ماموریت‌ها انواع ابزارهای علمی و نمایش فناوری را به مکان‌های مختلف ماه حمل می‌کنند. محموله‌ها شامل آزمایش‌هایی برای مطالعه سطح‌شناسی ماه، آزمایش فناوری‌های جدید برای مأموریت‌های انسانی آینده و جمع‌آوری داده‌ها در محیط ماه خواهد بود.

خبر یزد

نقشه‌برداری از آسمان با SPHEREx
در فوریه 2025، ناسا قصد دارد «رصدخانه طیف‌سنجی تاریخ کیهان، عصر یونیزاسیون و کاوشگر یخ‌ها» یا «SPHEREx» را به فضا پرتاب کند.
این مأموریت، آسمان را در طیف نور فروسرخ نزدیک بررسی می‌کند که نوعی از نور است که با چشم غیرمسلح نامرئی است، اما ابزارهای ویژه می‌توانند آن را تشخیص دهند. نور فروسرخ نزدیک برای مشاهده اجرامی که خیلی سرد یا دور هستند و در نور مرئی دیده نمی‌شوند، مفید است.
ماموریت SPHEREx با بررسی و جمع‌آوری داده‌ها در مورد بیش از 450 میلیون کهکشان و بیش از 100 میلیون ستاره در کهکشان راه شیری، نقشه جامعی از کیهان ایجاد خواهد کرد.
ستاره‌شناسان از این داده‌ها برای پاسخ به سؤالات بزرگ در مورد منشأ کهکشان‌ها و توزیع آب و مولکول‌های آلی در مهدهای ستاره‌ای، جایی که ستاره‌ها از گاز و غبار متولد می‌شوند، استفاده خواهند کرد.

خبر یزد

مطالعه مدار پایینی زمین با «اسپیس رایدر»
آژانس فضایی اروپا(ESA) قصد دارد یک پرواز آزمایشی مداری از هواپیمای فضایی بدون خدمه خود را در فصل سوم سال 2025 انجام دهد.
ماموریت «اسپیس رایدر»(Space Rider) یک فضاپیمای قابل استفاده مجدد است که برای انجام آزمایش‌های علمی مختلف در مدار پایینی زمین طراحی شده است.
این آزمایش‌های علمی شامل تحقیقات در شرایط ریزگرانش است که محیط تقریباً بی‌وزنی فضاست و دانشمندان نحوه رشد گیاهان، نحوه رفتار مواد و نحوه انجام فرآیندهای بیولوژیکی بدون تأثیر گرانش را مطالعه خواهند کرد.
«اسپیس رایدر» همچنین فناوری‌های جدیدی را برای ماموریت‌های آینده به نمایش خواهد گذاشت. به عنوان مثال، سیستم‌های مخابراتی پیشرفته را که برای حفظ ارتباط با فضاپیماها در فواصل طولانی بسیار مهم هستند، آزمایش خواهد کرد. همچنین ابزارهای اکتشاف رباتیک جدیدی را برای استفاده در ماموریت‌های آینده به ماه یا مریخ آزمایش خواهد کرد.

خبر یزد

کاوش ماه با ماموریت «M2/Resilience»
ماموریت «M2/Resilience» ژاپن که برای ژانویه 2025 برنامه‌ریزی شده است، یک فرودگر و یک ریزکاوشگر را به سطح ماه پرتاب خواهد کرد.
این ماموریت، خاک ماه را برای درک ترکیب و خواص آن مطالعه می‌کند. محققان همچنین آزمایش تجزیه آب را برای تولید اکسیژن و هیدروژن با استخراج آب از سطح ماه، گرم کردن آن و شکافت بخار جذب شده انجام خواهند داد. آب، اکسیژن و هیدروژن تولید شده را می‌توان برای فعال کردن اکتشاف طولانی مدت در ماه استفاده کرد.
این ماموریت همچنین فناوری‌های جدیدی مانند سیستم‌های ناوبری پیشرفته برای فرودهای دقیق و سیستم‌هایی برای کارکرد مستقل ماه‌نورد را نشان خواهد داد. این فناوری‌ها برای اکتشافات آینده ماه ضروری هستند و می‌توانند در مأموریت‌های مریخ و فراتر از آن مورد استفاده قرار گیرند.
ماموریت «M2/Resilience» بخشی از تلاش‌های گسترده ژاپن برای کمک به اکتشافات بین‌المللی در ماه است. این ماموریت بر اساس موفقیت کاوشگر هوشمند ژاپنی برای بررسی ماه یا SLIM طرح‌ریزی شده است که با استفاده از تکنیک فرود دقیق در مارس 2024 روی ماه فرود آمد.

خبر یزد

بررسی یک سیارک با «تیان‌ون-2»(Tianwen-2)
ماموریت «تیان‌ون-2» متعلق به چین، یک ماموریت جاه طلبانه برای آوردن نمونه از یک سیارک و شامل یک کاوشگر دنباله‌دارهاست. این ماموریت که برای پرتاب در ماه مه 2025 برنامه‌ریزی شده است، قصد دارد نمونه‌هایی از یک سیارک نزدیک به زمین را جمع‌آوری کند و یک دنباله‌دار را نیز مطالعه کند.
این ماموریت، درک دانشمندان از شکل‌گیری و تکامل منظومه شمسی را ارتقا می‌دهد و بر اساس موفقیت ماموریت‌های قبلی چین در ماه و مریخ طرح‌ریزی شده است.
اولین هدف این ماموریت، رسیدن به یک سیارک نزدیک به زمین به نام «Kamoʻoalewa 469219» است. این سیارک یک شبه‌ماهواره زمین است، به این معنی که به دور خورشید می‌چرخد، ​​اما نزدیک به زمین می‌ماند. همچنین تقریباً 40 تا 100 متر قطر دارد و ممکن است قطعه‌ای از ماه باشد که در اثر برخوردی در گذشته به فضا پرتاب شده است.
دانشمندان با مطالعه این سیارک امیدوارند که در مورد منظومه شمسی اولیه و فرآیندهایی که آن را شکل داده‌ است، بیاموزند. این فضاپیما از هر دو تکنیک لمس و رفتن و لنگر انداختن و اتصال برای جمع آوری نمونه از سطح این سیارک استفاده خواهد کرد.
ماموریت «تیان‌ون-2» پس از جمع‌آوری نمونه‌ها از این سیارک، آنها را به زمین باز می‌گرداند و سپس مسیر خود را برای دومین هدف خود، یعنی مطالعه یک دنباله‌دار در کمربند اصلی موسوم به «311P/PANSTARRS» از سر می‌گیرد. این دنباله‌دار در کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری قرار دارد.
محققان با تجزیه و تحلیل مواد این دنباله‌دار امیدوارند در مورد شرایطی که در منظومه شمسی اولیه وجود داشته و احتمالاً منشأ آب و مولکول‌های آلی روی زمین، اطلاعات بیشتری کسب کنند.

خبر یزد

شیرجه در منظومه شمسی
علاوه بر ماموریت‌های برنامه‌ریزی شده فوق، چندین آژانس فضایی قصد دارند در سال 2025 ماموریت‌های هیجان انگیز پرواز در اعماق فضا را انجام دهند.
پرواز کناری(Flyby) یا «کمک گرانشی»، زمانی است که یک فضاپیما به اندازه کافی به یک سیاره یا قمر نزدیک می‌شود تا از گرانش آن برای افزایش سرعت استفاده کند.
پس از چرخش در اطراف سیاره، فضاپیما دوباره به فضا پرتاب می‌شود و به آن اجازه می‌دهد جهت خود را تغییر داده و با مصرف سوخت کمتر به مسیر مورد نظر خود ادامه دهد.
ماموریت بپی‌کلمبو(BepiColombo) که ماموریت مشترک آژانس فضایی اروپا و آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن(JAXA) است، ششمین کمک گرانشی خود را در ژانویه 2025 از عطارد خواهد گرفت. این مانور به این فضاپیما کمک می‌کند تا نوامبر 2026 به مدار عطارد وارد شود.
بپی‌کلمبو قصد دارد ترکیب، جو و سطح عطارد را مطالعه کند.
ماموریت «اروپا کلیپر» ناسا که در اکتبر 2024 پرتاب شد نیز تا آن زمان در سفر خود به قمر مشتری، پیشرفت قابل توجهی خواهد داشت. این فضاپیما در مارس 2025 یک کمک گرانشی از مریخ خواهد گرفت. این مانور به این فضاپیما کمک می‌کند تا سرعت لازم را برای سفر طولانی خود به دست آورد.
«اروپا کلیپر» سپس در دسامبر 2026 با استفاده از گرانش زمین، حرکت خود را سرعت می‌بخشد تا بتواند در آوریل 2030 به قمر «اروپا» برسد.
ماموریت هرا(Hera) متعلق به آژانس فضایی اروپا نیز در مارس 2025 یک کمک گرانشی از مریخ خواهد گرفت. «هرا» بخشی از ماموریت ارزیابی برخورد و انحراف سیارک است که قصد دارد سامانه سیارکی دوتایی دیدیموس(Didymos) را مطالعه کند. این ماموریت داده‌های ارزشمندی در مورد تکنیک‌های انحراف سیارک ارائه می‌کند و به استراتژی‌های دفاع سیاره‌ای کمک می‌کند.
ماموریت لوسی(Lucy) ناسا در سال 2025 نیز به سفر خود برای کاوش سیارک‌های تروجان مشتری که در مدار مشتری در گردش به دور خورشید با مشتری مشترک هستند، ادامه خواهد داد. یکی از رویدادهای کلیدی برای «لوسی»، نزدیک شدن به یک سیارک در کمربند اصلی موسوم به «52246 دونالد جوهانسون» است که برای 20 آوریل 2025 برنامه‌ریزی شده است.
این پرواز، داده‌های ارزشمندی در مورد ترکیب و ویژگی‌های سطحی این سیارک باستانی ارائه می‌کند که می‌تواند به محققان کمک کند تا بینشی در مورد منظومه شمسی اولیه به دست آورند. نام این سیارک به افتخار دانشمندی که فسیل معروف «لوسی» را کشف کرد، نام‌گذاری شده است.
ماموریت کاوشگر قمرهای یخی مشتری(JUICE) در اوت 2025 از سیاره زهره کمک گرانشی خواهد گرفت. این مانور به JUICE کمک می‌کند تا سرعت لازم را برای سفر به مشتری به دست آورد. این ماموریت پس از رسیدن، قمرهای یخی مشتری را مطالعه خواهد کرد تا پتانسیل آنها را برای میزبانی از حیات شناسایی کند.
سال 2025 نوید دهنده سالی پیشگامانه برای اکتشافات فضایی است. با مأموریت‌های جاه‌طلبانه ناسا و کمک‌های قابل توجه سایر کشورها، قرار است گام‌های قابل توجهی در درک بشر از جهان برداشته شود.
این ماموریت‌ها نه تنها دانش علمی را ارتقا می‌بخشند، بلکه نسل‌های آینده را نیز برای نگاه به ستاره‌ها الهام‌بخش می‌شوند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/691458/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نرخ بیکاری در 26 استان تک رقمی شد؛ تهران کمترین، سیستان و بلوچستان بیشترین

تریبون ها علیه مسعود پزشکیان و دولتمردانش؛ موافقان دیروز رئیسی در صف منتقدان امروز رئیس جمهور!

دلهره آورترین لحظه در تاریخ کاوشِ مریخ

حسگر نوار قلب در یک حلقه هوشمند جدید گنجانده شد

تدوین بسته‌های گردشگری برای توسعه صنعت گردشگری اردبیل

کالاهای اساسی با قیمت مناسب در سکوهای تنظیم بازار توسط شهرداری‌ها عرضه می‌شود

جدول خاموشی برق یزد سه شنبه 18 دی 1403 اعلام شد | زمان قطعی برق یزد سه شنبه 18 دی 1403

ابتلای بیش از هزار یزدی به آنفلوانزا از ابتدای سال تاکنون

ثبت‌نام اعتکاف در یزد آغاز شد

طرز تهیه جغول بغول

افتخارآفرینی عکاس یزدی با کسب 4 مدال طلای جهانی

جدیدترین تقریظ رهبر انقلاب در میبد رونمایی می‌شود

آشنایی با کتابی که تاریکی را به شکل یک شخص جالب به کودکان نشان می‌دهد

مشاعره نجف‌زاده و دانشمند با موضوع ریا!

خواندن قسمتی از کتاب عاشورایی منظومه ظهر روز دهم

معرفی یک کتاب نوجوان که حال خوب تزریق می‌کند

نگاهی به زندگی شاعر معاصر کشورمان قیصر امین پور

خواندن قسمتی از کتاب نوجوانه از قیصر امین پور

مجموعه‌ای از کتاب‌های فرانکلین درباره ترس

بازوی شگفت انگیز رباتیک

آنتارس درخشان ترین ستاره صورت فلکی عقرب

دیدار استاندار اردبیل با خانواده معظم شهدا در شهرستان نمین

روشی برای مواجه شدن کودکان با ترسشان با استفاده از کتاب

معرفی کتابی که احساس ترس را به کودکان می‌شناساند

شعر انتخابی هاجر جعفرزاده در مرحله اول رقابت شاعران فصل سوم

میزان پرش در سیارات مختلف

جاروبرقی رباتیک جدیدی که یک بازو برای جمع‌آوری وسایل دارد

برگزاری سه کارگاه آموزشی با هدف توانمندسازی مدیران شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور

افتتاح مجموعه درسا الیاف کویر میبد به عنوان مجموعه ای مولد و همگام با محیط زیست در استان یزد

جولان 3 ویروس در کشور

شعرخوانی زیبای هوشنگ ابتهاج

فناوری چینی‌ها برای ترجمه لحظه‌ای افکار

آغاز ثبت نام تکمیل ظرفیت رشته‌های کارشناسی پیام نور یزد

جشنواره شعر و مدیحه‌سرایی حضرت علی‌اکبر تمدید شد

فلاح تصمیم به جدایی گرفت

دفاع از بیت‌المال را نباید به مسائل سیاسی و جناحی گره زد

شعر انتخابی مسیح‌الله سیامک در مرحله دوم رقابت شاعران فصل سوم

انتصاب هیئت علمی جایزه کتاب سال

با این فِر هوشمند پیتزای دلخواه خود را بپزید

ساخت نخستین دستگاه اختصاصی تعیین اصالت زعفران در کشور

راهکار پژوهشگران دانشکدگان فنی دانشگاه تهران برای ناترازی انرژی

ادغام پاوربانک بی‌سیم و نگه‌دارنده موبایل در یک دستگاه!

رابط مغز و تراشه افکار را به گفتار رمزگشایی کرد

ابرهوش‌ مصنوعی در سال 2025 پا به بازار کار می‌گذارد

بزاق دهان فرسودگی شغلی فرد را نشان می دهد

بیش از 11 هزار دانش‌آموز یزدی در مسابقه کتابخوانی عطر انتظار ثبت‌نام کردند

پیش بینی آب و هوای یزد برای فردا سه شنبه 18 دی 1403

تضمین انقلاب اسلامی با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت میسر است / در دهه فجر باید به دنبال تبیین و گفتمان باشیم

«پیچک باغ کاغذی»؛ تهدید روزنامه‌نگاری در پی دست‌نوشته ابوعلی‌سینا

انتشار «اشعار ایرج زبردست»