خبر یزد

آخرين مطالب

ناسا تصمیم‌ خود را درباره آوردن نمونه‌های مریخ در سال 2026 اعلام می‌کند علمي

ناسا تصمیم‌ خود را درباره آوردن نمونه‌های مریخ در سال 2026 اعلام می‌کند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /ناسا در حال بررسی دو راهبرد برای آوردن نمونه‌های ارزشمند مریخ به زمین است اما تا اواسط سال 2026 تصمیم خود را اعلام نخواهد کرد.
تحلیل نمونه‌های مریخ که توسط مریخ‌نورد «استقامت»(Perseverance) ناسا جمع‌آوری می‌شوند، می‌تواند داده‌های بسیاری را درباره سیاره سرخ و تاریخچه آن ارائه دهد؛ از جمله اینکه آیا مریخ تاکنون میزبان حیات بوده است یا خیر.
به نقل از اسپیس، ناسا مشتاق است تا نمونه‌های مریخ را که حدود 30 لوله مهروموم‌شده به اندازه سیگار حاوی سنگ و رسوب هستند، به زمین بیاورد و سپس به آزمایشگاه‌های سراسر جهان برساند اما ثابت شده که انجام دادن این کار، دشوارتر و بسیار پرهزینه‌تر از تصور اولیه است.
به عنوان مثال، در ژوئیه 2020 حداکثر هزینه کل پروژه «آوردن نمونه مریخ»(MSR) که یک همکاری بین ناسا و آژانس فضایی اروپاست، حدود سه میلیارد دلار برآورد شد اما تنها سه سال بعد، هزینه مورد انتظار به هشت تا 11 میلیارد دلار افزایش یافت. اکنون مشخص شده که حتی با این هزینه نیز ممکن است نمونه‌ها پیش از سال 2040 به زمین نرسند.
ناسا اخیرا این وضعیت را غیر قابل قبول ارزیابی کرده است. «بیل نلسون»(Bill Nelson) مدیر ناسا در آوریل 2024 اعلام کرد که بازنگری اساسی در راهبردهای پروژه آوردن نمونه مریخ در حال انجام گرفتن است و خاطرنشان کرد که ناسا به دنبال ایده‌های نوآورانه مراکز پژوهشی، صنایع خصوصی و دانشگاه‌ها خواهد بود.
چند ماه بعد، ناسا 11 پیشنهاد را از گروه‌های دانشگاهی و صنعتی برای توسعه بیشتر پروژه انتخاب کرد. هشت گروه خصوصی تا 1.5 میلیون دلار برای ادامه کار روی ایده‌های خود برای 90 روز آینده دریافت کردند.
این کار به شکل‌گیری یک نقطه عطف دیگر انجامید که ناسا طی یک نشست مطبوعاتی در بعدازظهر دیروز هفتم ژانویه اعلام کرد. این آژانس فضایی اکنون روی دو راهبرد بالقوه پروژه آوردن نمونه مریخ متمرکز شده است که در نحوه قرار دادن سخت‌افزار روی مریخ متفاوت هستند.
اولین راهبرد، یک «جرثقیل آسمانی» مجهز به موتور موشک را به کار خواهد گرفت. این همان سیستمی است که دو مریخ‌نورد «کنجکاوی»(Curiosity) و استقامت ناسا را ​​به ترتیب در اوت 2012 و فوریه 2021 با موفقیت روی مریخ فرود آورد. دومین راهبرد برای ارائه سیستم فرود به صنعت خصوصی متکی خواهد بود.
نلسون در نشست روز هفتم ژانویه گفت که کار کردن با جرثقیل آسمانی، هزینه 6.6 تا 7.7 میلیارد دلاری را برای پروژه به همراه خواهد داشت. گزینه تجاری که ناسا با اشاره به نگرانی‌ها پیرامون فناوری‌ها و طرح‌های انحصاری، آن را به تفصیل مورد بحث قرار نداده است، کمی ارزان‌تر خواهد بود و 5.8 تا 7.1 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.
نلسون گفت: هر یک از این دو گزینه، نسخه بسیار ساده‌تر، سریع‌تر و ارزان‌تری را نسبت به طرح اصلی ارائه خواهند داد.
نلسون خاطرنشان کرد با اصلاحات جدید اعلام‌شده، نمونه‌ها را می‌توان در اوایل سال 2035 روی زمین فرود آورد؛ مشروط بر اینکه کنگره آمریکا بودجه کافی را به آنها اختصاص دهد. وی افزود: احتمالا حدود 300 میلیون دلار برای تحقیق و توسعه پروژه آوردن نمونه مریخ در این سال مالی و سال‌های آینده مورد نیاز است.
هر دو گزینه، سخت‌افزار یکسانی را روی سطح مریخ قرار خواهند داد. این سخت‌افزار، فرودگری است که از موشک کوچکی به نام «وسیله نقلیه صعود به مریخ»(MAV) استفاده می‌کند.
فرودگر در نزدیکی مریخ‌نورد استقامت فرود خواهد آمد. سپس فرودگر، لوله‌های نمونه را با استفاده از یک بازوی رباتیک یدکی که برای ماموریت مریخ‌نورد استقامت ساخته شده است، خواهد گرفت و آنها را در یک قوطی نصب‌شده روی وسیله نقلیه صعود به مریخ قرار خواهد داد. ظاهرا در طراحی جدید، جایی برای بالگرد بازیابی نمونه مشابه بالگرد «نبوغ»(Ingenuity) وجود ندارد. این امکان در طراحی‌های پیشین وجود داشت.
در مرحله بعد، موشک نمونه‌ها را به مدار مریخ خواهد فرستاد تا در آنجا با یک فضاپیمای آژانس فضایی اروپا ملاقات ‌کنند که آنها را به زمین بازمی‌گرداند.
در هر صورت، وسیله نقلیه صعود به مریخ و فرودگر نسبت به آنچه در ابتدا تصور می‌شد، جرم کمتری خواهند داشت و امکان استفاده احتمالی از جرثقیل آسمانی را فراهم خواهند کرد. مفهوم پایه وسیله نقلیه صعود به مریخ برای یک جرثقیل آسمانی، بسیار بزرگ بود و به یک سیستم فرود جدید و اثبات‌نشده نیاز داشت. مقامات ناسا در نشست مطبوعاتی گفتند حتی با بازنگری جدید، جرثقیل آسمان باید حدود 20 درصد بزرگ‌تر از جرثقیلی باشد که استقامت را فرود آورده است.
این فرودگر از یک منبع انرژی هسته‌ای -ژنراتور ترموالکتریک رادیو ایزوتوپی مورد استفاده کنجکاوی و استقامت- به جای صفحات خورشیدی استفاده خواهد کرد. «جف گراملینگ»(Jeff Gramling) مدیر برنامه آوردن نمونه مریخ ناسا معتقد است که ژنراتور ترموالکتریک رادیو ایزوتوپی، دو مزیت عمده دارد.
گراملینگ در نشست مطبوعاتی گفت: مزیت اول این که ژنراتور ترموالکتریک رادیو ایزوتوپی به ما فرصت می‌دهد تا در فصل طوفان گرد و غبار فعالیت کنیم. جدول زمانی عملیات سطح، یکی از محرک‌های اصلی است تا مطمئن شویم که زمان کافی را برای انتقال 30 لوله داریم. مزیت دوم این است که به ما کمک می‌کند تا مطمئن شویم می‌توانیم موتورهای موشک جامد نصب‌شده روی وسیله نقلیه صعود به مریخ را گرم نگه داریم.
ناسا در حال بررسی هر دو گزینه فرود است و انتظار ندارد تا اواسط سال 2026 تصمیم بگیرد. «نیکی فاکس»(Nicky Fox) رئیس اداره مأموریت علمی ناسا گفت: با این جدول زمانی نمی‌توان مدارگرد اروپایی را زودتر از سال 2030 و فرودگر را زودتر از سال 2031 پرتاب کرد.
بدین ترتیب، نمونه‌های استقامت ممکن است اولین ماده بکر مریخ نباشند که به زمین می‌آیند. چین قصد دارد تلاش خود را برای آوردن نمونه‌های مریخ در سال 2028 آغاز کند و اگر همه چیز خوب پیش برود، می‌تواند نمونه‌ها را در سال 2031 به خانه برساند اما ماموریت چین، مواد را از یک منطقه مریخ جمع‌آوری خواهد کرد. این در حالی است که استقامت، نمونه‌ها را از طیف گسترده‌ای از محیط‌ها به دست می‌آورد که در گذشته باستانی مریخ در معرض آب مایع قرار داشتند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/692478/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایی زیبا، ثبت شده توسط هابل از یک کهکشانِ مارپیچ

با این سیاره جالب آشنا شوید

توضیح روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اظهارات منسوب به رئیس این بنیاد

غبارروبی سردار شهید یاسر بهشتی در ایرانشهر

خانواده شهدا و ایثارگران حامی نظام و ولایت هستند

این شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند را از دست ندهید

شاعرانه/ چشم حسود کور، سخن با کسی مگو

یک نگرانی بزرگ / ایلان ماسک: داده‌ای برای آموزش هوش مصنوعی باقی نمانده است

اولین پنل خورشیدی پوشیدنی دنیا / دیگر نگران اتمام شارژ گوشی خود نباشید

راه ها چشم انتظار کاروانی با صدای زنگ

زیباترین حرفت را بگو

سوربیتول و زایلیتول؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها

این قاشق غذاتون رو شور می‌کنه!

تقدیر از رفیق روزهای سخت!

وضعیت آب و هوای یزد جمعه 21 دی 1403+پیش‌ بینی هواشناسی یزد فردا 21 دی 1403

عکس/ بدل مسعود پزشکیان در یزد

وضعیت آب و هوای یزد فردا جمعه 21 دی

ضرب المثل های جالبی که شعر بودند!

زمان آن رسیده که هوش مصنوعی، لباس‌هایمان را بشوید!

94 درصد از چاه‌های کشاورزی شهرستان بهاباد به کنتور هوشمند مجهز هستند

40 درصد اتوبوس‌های شهری یزد مناسب‌سازی شد

ایجاد شهرک سلامت اجتناب ناپذیر است

تأکید رئیس شورای شهر یزد بر توجه بیشتر به معلولان

پیشتازی یزد در تحقق تعهد اشتغال و جذب فارغ‌التحصیلان

تکمیل زیرساخت‌ آبرسانی به شهرک جوانان و فرهنگیان زارچ

از زندگی‌نامه پاپ تا کتاب جدید برنده نوبل

ما را دلت نخواست!

سرمایه گذاری 26 میلیارد دلاری دنیا برای هوش مصنوعی در سال 2019

روش تهیه خورش ناردونی سنتی

کامبک در کامبک: چه بازی فوق‌العاده‌ای بود

زنده پیدا شدن چوپان مفقودی در کوه های شهرستان بهاباد پس از ساعت‌ها جست‌وجوی بی‌وفقه‌

بالغ بر 70 درصد از تعهد اشتغال استان یزد در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شد

دل قوی دار سحر نزدیک است!

صندلی مخصوص برای بازی در محیط واقعیت مجازی

روز پایانی و شلوغ غرفه استان یزد در نمایشگاه دستاورد‌های حفظ آثار دفاع مقدس در حوزه فضای مجازی+تصاویر

تصاویر/ آیین «اختتامیه جشنواره ملی شعر سرباز وطن» در مهریز

آخرین تغییرات قیمت دلار در بازار جهانی/قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز پنجشنبه 20 دی 1403

پیش‌بینی جوی نسبتا پایدار در استان یزد

آغاز ثبت‌نام قطعی متقاضیان سفر حج در یزد

بازار سنتی یزد مرمت می‌شود

صرفه‌جویی 6/6 میلیون متر مکعبی گاز در استان یزد

پاسداری راه شهیدان به عنوان رسالت بزرگی بر دوش همگان است

حدود هزار و 700 ایثارگر استان فارس در طرح سفر زیارتی عتبات عالیات شرکت کردند

امیرکبیر و فصل جدید کتاب و ترجمه در ایران

فناوری‌های شگفت‌انگیزی که باید در آینده منتظر آنها باشیم

جدول قطعی برق یزد 20 دی 1403

امپراتور والیبال ایران دوباره غیر قابل کنترل شد!

نشست نقد کتاب «محافظ» در یزد+تصاویر

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز ملی «قناد»؛ 6 ترفند جالب قنادها که باید بدانید

اکنون دل من گرفته و خسته است