خبر یزد

آخرين مطالب

قیمه گورک؛ خورشت لذیذ سنتی کردها + طرز تهیه اجتماعي

قیمه گورک؛ خورشت لذیذ سنتی کردها + طرز تهیه
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش سایت خبری پُرسون، قیمه کورگ از انواع خورشت محلی و سنتی کردی است که رسپی آن اصالتا به شهر سنندج تعلق دارد. خوب است بدانید، «کورگ» در زبان کوردی به معنای سبزی «تره» است. این خورشت قیمه سنندجی با استفاده از مواد ساده‌ای طبخ شده و به دلخواه همراه با برنج کته یا چلو، انواع نان یا حتی با ته‌چین سرو می‌شود.
اگر شما هم به انواع خورشت قیمه علاقه دارید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه قیمه کورگ سنندج را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه قیمه کورگ کردی (برای 2 نفر) گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز (برای پیاز داغ): 1 عدد متوسط
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
تره: 7 دسته کوچک
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
برنج: برای سرو قیمه کورگ
مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه و پخت قیمه کورگ: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه قیمه کورگ سنندج طرز تهیه قیمه کورگ به عنوان یک خورشت محلی فوری و غذای سنتی کردی (کوردی) با گوشت چرخ کرده، سویا یا گوشت تکه‌ای ریز در ترکیب با سبزی تره قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه خورش قیمه تره را آماده کنید پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه قیمه کورگ باید پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، تره‌ها را پاک کنید و به خوبی بشویید. در ادامه، تره شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود. پس از آن، تره‌ها را به صورت ریز ساطوری کنید. سیب زمینی‌های شسته شده را هم پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک برش بزنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید پس از آماده‌سازی مواد اولیه، در این مرحله از درست کردن خورش قیمه کورگ سنندج، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. سپس، پیازهایی که قبلا نگینی کردید را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.
در ادامه، مقداری زردچوبه را نیز به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا زردچوبه نیز برای یک دقیقه همراه با پیاز تفت ببیند و رنگ و عطر خودش را آزاد کند.
مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه و تره، گوشت چرخ کرده را هم به تابه حاوی پیاز و زردچوبه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. گوشت چرخ کرده را حسابی تفت بدهید تا رنگ گوشت عوض شده و بوی خامی آن برطرف شود.
سپس، مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به این ترکیب اضافه کنید تا گوشت چرخ کرده در حال سرخ شدن کاملا مزه‌دار شود.
مرحله چهارم: تره را اضافه کنید پس از تفت دادن گوشت چرخ کرده، در این مرحله از تهیه خورشت قیمه و کورگ، وقت آن است که سبزی تره را که قبلا شسته و ساطوری کردید به محتویات تابه اضافه کنید. ترکیب سبزی تره با باقی مواد را حسابی هم بزنید و چند دقیقه صبر کنید تا تره ساطوری شده نیز کاملا تفت ببیند و آب بیندازد.
مرحله پنجم: خورش قیمه تره را بپزید پس از آن که تره کمی تفت دید و آب انداخت، درب تابه را ببندید و حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا همه مواد در کنار یکدیگر بپزند و آب تره کشیده شود. در صورت لزوم، در این مرحله می‌توانید به اندازه نصف لیوان آب جوش به خورش قیمه تره اضافه کرده و پس از بستن درب تابه، منتظر بمانید تا کاملا غلیظ و جا افتاده شود.
مرحله ششم: سیب زمینی‌ها را سرخ کنید در فاصله پخته شدن خورشت قیمه سنندجی، وقت آن است که مقداری روغن را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس، سیب زمینی‌ها را که قبلا خلالی کردید در تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
سپس، سیب زمینی‌های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی خودشان را از دست بدهند. حالا می‌توانید مقداری نمک نیز روی سیب زمینی سرخ شده بپاشید تا طعم‌دار شود.
مرحله آخر: خورشت قیمه کورگ را سرو کنید پس از گذشت حدود 30 دقیقه، مطمئنا خورش قیمه کورگ شما کاملا پخته و جا افتاده شده است. سیب زمینی‌ها را هم که سرخ کردید. بنابراین، حالا دیگر می‌توانید حرارت را خاموش کنید و خورش قیمه و کورگ را در ظرف سرو بریزید.
روی این خورشت سنندجی را با سیب زمینی سرخ کرده، برگ ریحان و قطعات لیموترش تزیین کنید. شما می‌توانید خورش قیمه کورگ را با برنج چلو یا برنج کته، ته‌ چین ساده یا به صورت یک غذای نونی با انواع نان سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قیمه کورگ سنندج در صورت تمایل، می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و مقداری زعفران دم کرده غلیظ را هم به ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در این صورت، خورش قیمه و کورگ شما رنگ و لعاب بهتری خواهد داشت.
بسته به ذائقه، می‌توانید ادویه‌هایی مانند پودر زنجبیل، آویشن، پودر سیر و تخم گشنیز آسیاب شده را نیز به خورش قیمه و تره اضافه کنید.
در صورت تمایل، در مرحله نهایی پخت خورشت قیمه کورگ می‌توانید مقداری آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.
فوت و فن‌های خوشمزه شدن قیمه کورگ در صورت تمایل می‌توانید خورش قیمه و تره را به جای گوشت چرخ کرده با سویا درست کنید. برای این منظور، ابتدا باید سویا را به خوبی بشویید و آبکشی کنید. سپس، سویا را همراه با کمی نمک برای 20 الی 30 دقیقه در مقداری آب گرم بخیسانید تا کاملا نرم و قابل استفاده شود. پس از آن، سویای خیس خورده را در صافی بریزید و به تابه حاوی پیاز اضافه کنید تا تفت ببیند. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
در صورت تمایل، می‌توانید گوشت گوسفندی یا گوساله را در ابعاد ریز (قیمه) برش بزنید و همراه با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید تا مزه‌دار شود. باقی مراحل را مطابق آن‌چه در دستور بالا گفتیم، دنبال کنید.
منبع: همشهری آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/692494/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نمایی زیبا، ثبت شده توسط هابل از یک کهکشانِ مارپیچ

با این سیاره جالب آشنا شوید

توضیح روابط عمومی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره اظهارات منسوب به رئیس این بنیاد

غبارروبی سردار شهید یاسر بهشتی در ایرانشهر

خانواده شهدا و ایثارگران حامی نظام و ولایت هستند

این شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند را از دست ندهید

شاعرانه/ چشم حسود کور، سخن با کسی مگو

یک نگرانی بزرگ / ایلان ماسک: داده‌ای برای آموزش هوش مصنوعی باقی نمانده است

اولین پنل خورشیدی پوشیدنی دنیا / دیگر نگران اتمام شارژ گوشی خود نباشید

راه ها چشم انتظار کاروانی با صدای زنگ

زیباترین حرفت را بگو

سوربیتول و زایلیتول؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها

این قاشق غذاتون رو شور می‌کنه!

تقدیر از رفیق روزهای سخت!

وضعیت آب و هوای یزد جمعه 21 دی 1403+پیش‌ بینی هواشناسی یزد فردا 21 دی 1403

عکس/ بدل مسعود پزشکیان در یزد

وضعیت آب و هوای یزد فردا جمعه 21 دی

ضرب المثل های جالبی که شعر بودند!

زمان آن رسیده که هوش مصنوعی، لباس‌هایمان را بشوید!

94 درصد از چاه‌های کشاورزی شهرستان بهاباد به کنتور هوشمند مجهز هستند

40 درصد اتوبوس‌های شهری یزد مناسب‌سازی شد

ایجاد شهرک سلامت اجتناب ناپذیر است

تأکید رئیس شورای شهر یزد بر توجه بیشتر به معلولان

پیشتازی یزد در تحقق تعهد اشتغال و جذب فارغ‌التحصیلان

تکمیل زیرساخت‌ آبرسانی به شهرک جوانان و فرهنگیان زارچ

از زندگی‌نامه پاپ تا کتاب جدید برنده نوبل

ما را دلت نخواست!

سرمایه گذاری 26 میلیارد دلاری دنیا برای هوش مصنوعی در سال 2019

روش تهیه خورش ناردونی سنتی

کامبک در کامبک: چه بازی فوق‌العاده‌ای بود

زنده پیدا شدن چوپان مفقودی در کوه های شهرستان بهاباد پس از ساعت‌ها جست‌وجوی بی‌وفقه‌

بالغ بر 70 درصد از تعهد اشتغال استان یزد در سامانه ملی رصد اشتغال ثبت شد

دل قوی دار سحر نزدیک است!

صندلی مخصوص برای بازی در محیط واقعیت مجازی

روز پایانی و شلوغ غرفه استان یزد در نمایشگاه دستاورد‌های حفظ آثار دفاع مقدس در حوزه فضای مجازی+تصاویر

تصاویر/ آیین «اختتامیه جشنواره ملی شعر سرباز وطن» در مهریز

آخرین تغییرات قیمت دلار در بازار جهانی/قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز پنجشنبه 20 دی 1403

پیش‌بینی جوی نسبتا پایدار در استان یزد

آغاز ثبت‌نام قطعی متقاضیان سفر حج در یزد

بازار سنتی یزد مرمت می‌شود

صرفه‌جویی 6/6 میلیون متر مکعبی گاز در استان یزد

پاسداری راه شهیدان به عنوان رسالت بزرگی بر دوش همگان است

حدود هزار و 700 ایثارگر استان فارس در طرح سفر زیارتی عتبات عالیات شرکت کردند

امیرکبیر و فصل جدید کتاب و ترجمه در ایران

فناوری‌های شگفت‌انگیزی که باید در آینده منتظر آنها باشیم

جدول قطعی برق یزد 20 دی 1403

امپراتور والیبال ایران دوباره غیر قابل کنترل شد!

نشست نقد کتاب «محافظ» در یزد+تصاویر

اینفوگرافی/ به‌بهانه روز ملی «قناد»؛ 6 ترفند جالب قنادها که باید بدانید

اکنون دل من گرفته و خسته است