خبر یزد

آخرين مطالب

ردپای آلودگی هوا در کاهش تمرکز علمي

ردپای آلودگی هوا در کاهش تمرکز
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خراسان /قرار گرفتن کوتاه‌مدت در معرض آلودگی ذرات معلق هوا باعث می‌شود تا توانایی تفسیر احساسات و تمرکز بر انجام وظایف در افراد کاهش یابد و حتی عملکرد روزانه آن‌ها مانند خرید‌های هفتگی دشوار شود. به گزارش ساینس‌دیلی، دانشمندان کشف کرده‌اند که حتی مواجهه کوتاه‌مدت با غلظت بالای ذرات معلق (پی‌ام‌) در هوا بر قابلیت تمرکز بر وظایف، حوا‌س‌‌جمعی و رفتار اجتماعی مطلوب تاثیر منفی می‌گذارد.
نحوه انجام این پژوهش
محققان در این مطالعه شرکت‌کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند: یک گروه را با استفاده از دود شمع در معرض سطح بالای آلودگی هوا و گروه دیگر را در معرض هوای پاک قرار دادند. توانایی‌های شناختی این افراد قبل و چهار ساعت بعد از مواجهه با آلودگی هوا آزمایش شد و محققان حافظه کاری، توجه انتخابی، شناخت احساسات، سرعت حرکتی-روانی و توجه پایدار شرکت‌کنندگان را اندازه‌گیری کردند. محققان نتایج مطالعه را در نشریه «ارتباطات طبیعت» منتشر کردند. نتایج نشان داد که آلودگی هوا، چه شرکت‌کنندگان به طور طبیعی از راه بینی نفس کشیده باشند چه از طریق دهان، بر توجه انتخابی و شناخت احساسات تاثیر منفی می‌گذارد. به گفته کارشناسان، التهاب ناشی از آلودگی ممکن است عامل این مشکلات باشد و تاثیر آن بر توجه انتخابی و شناخت احساسات مشهود بود، حافظه کاری اما این‌گونه نبود. این نشان می‌دهد که برخی عملکردهای مغزی در برابر آلودگی‌های کوتاه‌مدت بیشتر مقاومت می‌کنند.
کاهش رشد فکری و بهره‌وری نیروی کار
دکتر توماس فاهرتی، یکی از نویسندگان مقاله مربوط به این مطالعه، در این زمینه می‌گوید: «‌طبق شواهد محکم این مطالعه، حتی حضور کوتاه‌مدت در معرض ذرات معلق بر عملکردهای مغزی حیاتی برای فعالیت‌های روزمره، مانند خرید هفتگی، تاثیرات منفی فوری می‌گذارد». پروفسور فرانسیس پاپ، دیگر نویسنده این مقاله گفت: «کیفیت پایین هوا رشد فکری و بهره‌وری نیروی کار را کاهش می‌دهد و در دنیای پیشرفته امروز که بر توانایی‌های شناختی برتر تکیه دارد، پیامدهای اجتماعی و اقتصادی چشمگیری به همراه می‌آورد.» او افزود: «کاهش بهره‌وری به رشد اقتصادی آسیب می‌زند و همین نشان می‌دهد که در زمینه کیفیت هوا و اقدامات بهداشتی عمومی برای مبارزه با تاثیرات منفی آلودگی بر سلامت مغز باید قوانین سختگیرانه‌تری به‌‌خصوص در شهرهای آلوده وضع کرد». این مطالعه در کل نیاز به تحقیقات بیشتر برای بررسی تاثیرات بلندمدت آلودگی هوا، به‌ویژه بر جمعیت‌های آسیب‌پذیر مانند کودکان و سالمندان، و درک نحوه تاثیر آن بر عملکردهای شناختی را برجسته می‌کند. این مطالعه اولین تحقیقی است که به طور تجربی مسیرهای استنشاق آلاینده‌های ذرات معلق در هوا را به کار می‌گیرد و درمورد چگونگی تاثیر مسیرهای مختلف بر عملکرد شناختی بینش ارزشمندی ارائه می‌دهد. محققان بر لزوم تحقیقات بیشتر درباره تاثیرات بلندمدت و اقدامات حفاظتی بالقوه تاکید می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/697718/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کلید بهبود عملکرد سلول‌های خورشیدی آلی، چاپ لایه‌های نانومتری است

مدعیان طلای 97 کیلوگرم آسیا؛ رقابت یک سامورایی ایرانی با آزادکار روسی

اعلام نفرات برتر هفته اول مسابقه «زندگی با آیه ها» در فارس

جشن بزرگ روزه اولی‌های یزد

دختران توان‌یاب ایران تاثیر به سزایی در جنبش پارالمپیک ایجاد کرده اند

عراق به واردات برق ایران ادامه می‌دهد

خودروهای وارداتی از شمول قیمت گذاری شورای رقابت خارج شد

پیشنهاد افزایش 40 درصدی دستمزد کارگران توسط مجلس

نکته ای جالب در مورد داستان شازده کوچولو

به‌روزرسانی یکی از مشهورترین پایگاه‌های اطلاعات زیستی

سهمیه ایران در آسیا صفر شد!

توصیف ایتالیایی ها از طارمی

مناسبت روز/ جمعه، 24 اسفندماه

افتتاح بزرگترین زورخانه شرق کشور در گناباد

متقیان: جایزه جهانی خط بطلانی بر تبلیغات علیه زنان ایران است

تولید روزانه تخم مرغ به 3 هزار و 900 تن رسید

نماینده مجلس: درآمد مالیاتی به نسبت گذشته شرایط بهتری دارد

بازار برنج آرام گرفت؛ دلالان تعیین‌کننده قیمت شدند

اسامی برندگان قرعه‌کشی خودرو‌های وارداتی فردا اعلام می‌شود

برگزاری آیین گلباران گلزار شهدا در اردبیل به مناسبت هفته بزرگداشت شهدا

داستانک/ خودخواهی عارف

حرف‌های پارسال مهرداد محمدی کاملاً درست بود

تاثیر کیفیت خواب بر شکل‌گیری توهم توطئه

توافق نساجی با وینگر ازبکستانی

برنامه بازیهای یک چهارم نهایی لیگ اروپا و لیگ کنفرانس

هدر رفت 15 تا 35 درصدی آب در تهران

شاعرانه/غم کند کوچ و پشیمان ز سفر گردد باز

بهترین ساعت برای ورزش در ماه رمضان

خلاصه بازی تاتنهام 3 - آلکمار 1

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای صدرنشینی

اهدای لباس به کودکان توسط داریوش شجاعیان، بازیکن هوادار

تحقیقات جدید: ورزش می‌تواند خطر برخی بیماری‌های مغزی را کاهش دهد

گل چهارم  منچستریونایتد به رئال سوسیداد توسط دیگو دالو

مربی خیبر: چادرملو خیلی گردن کلفت بود

اخباری: نتوانستیم در زمین خرم آباد فوتبال بازی کنیم

26 اسفند؛ آغاز فصل جدید رقابت‌های لیگ برتر بوکس

حریفان نمایندگان کاراته ایران در لیگ جهانی چین مشخص شدند

خوزستان قطب اصلی ورزش کشور است

شوت پر قدرت دیدنی؛ تاتنهام 2-1 آلکمار

بریس روی پاس تماشایی سولانکه؛ تاتنهام 3-1 آلکمار

گل سوم منچستریونایتد به رئال سوسیداد توسط برونو فرناندس

مصاحبه ابراهیم میرزاپور پس از برتری خیبر مقابل چادرملو

مصاحبه بازیکنان نساجی پس از تساوی مقابل سپاهان

مصاحبه سیاوش یزدانی پس از تساوی سپاهان مقابل نساجی

سپاهان و تراکتور باهم وارد دعوا نشوند تا یک تیم خاص سود ببرد

گل اول تاتنهام توسط اودوبرت؛ تاتنهام 1-0 آلکمار

شیرهای آبی لندن 120 ساله شدند!

شهردار یزد: شبکه قنات‌های زیرزمینی پروژه ساخت مترو را پیچیده‌تر می‌کند

ناوگان جدید امدادی به هلال‌احمر یزد اضافه می‌شود

با حضور پرتعداد بانوان در گود، یکی از رکوردهای ورزش ایران شکسته شد/ باید سرانه ورزشی گناباد افزایش یابد