خبر یزد

آخرين مطالب

چسبندگی سلول‌های تومور، راهنمای جدید پزشکان برای ارزیابی پیشرفت سرطان علمي

چسبندگی سلول‌های تومور، راهنمای جدید پزشکان برای ارزیابی پیشرفت سرطان
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / تشخیص زودهنگام سرطان و پیش‌بینی احتمال گسترش آن همواره یکی از چالش‌های مهم در علم پزشکی بوده است. محققان اخیراً موفق به توسعه روشی شده‌اند که می‌تواند به پزشکان در شناسایی بیماران در معرض خطر کمک کند. این روش می‌تواند منجر به درمان‌های شخصی‌سازی‌شده‌تر برای بیماران مبتلا به سرطان پستان شود.
سرطان پستان یکی از شایع‌ترین انواع سرطان در زنان است. در مراحل اولیه، این بیماری می‌تواند بدون علائم مشخصی باقی بماند، اما در برخی موارد، سلول‌های سرطانی به بافت‌های مجاور حمله کرده و گسترش می‌یابند. یکی از چالش‌های مهم در درمان این بیماری، تشخیص زودهنگام تومورهایی است که احتمال متاستاز (گسترش به سایر بخش‌های بدن) دارند. تاکنون روش‌های گوناگونی برای پیش‌بینی رفتار سلول‌های سرطانی پیشنهاد شده‌اند، اما اغلب این روش‌ها دقت کافی ندارند و نمی‌توانند همه بیماران را به‌درستی دسته‌بندی کنند.
در این میان، یکی از انواع اولیه سرطان پستان به نام کارسینومای داکتال درجا (DCIS) مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. این نوع سرطان که در مرحله «صفر» قرار دارد، معمولاً محدود به مجاری شیری پستان باقی می‌ماند و در همه بیماران پیشرفت نمی‌کند. اما در برخی موارد، DCIS به سرطان مهاجم تبدیل شده و خطر جانی ایجاد می‌کند. پزشکان هنوز نتوانسته‌اند روشی قطعی برای تشخیص این که کدام بیماران در معرض این خطر هستند، پیدا کنند.
حالا پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا سن‌دیگو، تحت هدایت آدام انگلر، استاد مهندسی زیستی و همکاری آن والاس از مرکز سرطان مورس، تحقیقی را برای بررسی این موضوع انجام داده‌اند.
این تیم از یک دستگاه میکروفلوئیدیک ویژه برای اندازه‌گیری میزان چسبندگی سلول‌های توموری استفاده کرده است. این ابزار با عبور دادن سلول‌ها از درون محفظه‌های حاوی مایعات، آن‌ها را بر اساس میزان چسبندگی‌شان به دیواره محفظه‌ها تفکیک می‌کند.
محققان با استفاده از این دستگاه، نمونه‌هایی از بیماران مبتلا به انواع مختلف سرطان پستان را آزمایش کردند. آن‌ها دریافتند که سلول‌های سرطانی تهاجمی، چسبندگی کمتری دارند، در حالی که سلول‌های مربوط به سرطان‌های کمتر تهاجمی، چسبندگی بیشتری نشان می‌دهند. این یافته نشان می‌دهد که بررسی چسبندگی سلول‌های توموری می‌تواند اطلاعات ارزشمندی درباره رفتار آن‌ها ارائه دهد.
نتایج این مطالعه نشان دادند که نمونه‌های سرطان‌های مهاجم شامل سلول‌هایی با چسبندگی ضعیف بودند، در حالی که نمونه‌های بافت سالم، چسبندگی بالایی داشتند. همچنین، در نمونه‌های DCIS، میزان چسبندگی سلول‌ها متغیر بود؛ به‌طوری که برخی از بیماران دارای سلول‌های بسیار چسبنده و برخی دیگر دارای سلول‌های با چسبندگی ضعیف بودند. این موضوع می‌تواند به این معنا باشد که بیمارانی که سلول‌هایشان چسبندگی کمتری دارد، در معرض خطر بیشتری برای پیشرفت سرطان هستند.
اهمیت این کشف در آن است که تاکنون پزشکان عمدتاً بر اساس اندازه و درجه‌بندی بافت‌های توموری تصمیم‌گیری می‌کردند، اما این معیارها همیشه دقیق نبوده‌اند. در مقابل، این روش جدید می‌تواند راهی ساده‌تر و دقیق‌تر برای پیش‌بینی خطر پیشرفت سرطان ارائه دهد. اگر بتوان ثابت کرد که میزان چسبندگی سلول‌ها با احتمال گسترش سرطان ارتباط دارد، این فناوری می‌تواند به یک ابزار کلیدی در تصمیم‌گیری‌های درمانی تبدیل شود.
محققان قصد دارند طی پنج سال آینده، بیماران مبتلا به DCIS را تحت نظر بگیرند تا مشخص شود که آیا میزان چسبندگی سلول‌ها واقعاً با احتمال متاستاز مرتبط است یا خیر. اگر این فرضیه تأیید شود، پزشکان می‌توانند از این دستگاه برای شناسایی بیمارانی که نیاز به درمان‌های جدی‌تری دارند، استفاده کنند و از درمان‌های غیرضروری برای سایر بیماران اجتناب نمایند.
شایان ذکر است این پژوهش در مجله Cell Reports منتشر شده است و به عنوان یکی از گام‌های مهم در پیشرفت روش‌های تشخیصی سرطان پستان مورد توجه قرار گرفته است. همچنین، این مطالعه نشان‌دهنده اهمیت همکاری بین مهندسان زیستی و متخصصان سرطان‌شناسی در توسعه روش‌های نوین تشخیصی است.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/700467/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واقعا زنان بیشتر از مردان صحبت می‌کنند؟

به این دلیل در مریخ هم حیات وجود دارد

واریز سود سهام عدالت متوفیان برای وراث همراه با سود 1402

رشد 22 درصدی صادرات ایران به کشورهای عضو اوراسیا

پیشی گرفتن تورم از دستمزد

از ناراحتی میگه خوش باش!

داستانک/ طول عمر و زبان آدمی

برقراری مجدد پروازهای یزد به استانبول

سوخت‌گیری با حساب بانکی از ماه‌های آینده

چرا زعفران ایرانی بدون بسته‌بندی و داخل گونی صادر می‌شود؟

ضرورت صرفه‌جویی 20 درصدی در مصرف آب شرب

برق‌دزدی 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور

قیمت سکه‌های دور‌ جدید پیش فروش اعلام شد

شاعرانه/ سرِ جانان ندارد هرکه او را خوفِ جان باشد

تصویر ارائه‌شده توسط هابل،کهکشان نامنظم را ببینید

موشک «آریان 6» در آستانه دومین پرتاب

از شرکت‌های دارای مجوز بلیت تهیه کنید؛ آغاز پروازهای نوروزی از 24 اسفند

فیدان: اطلاع قبلی از حمله هیئت تحریر شام به حکومت اسد نداشتیم

انتشار اوراق گواهی طلای بانک مرکزی، تا قبل از پایان سال

تشدید نظارت بر نرخ‌های اعلامی بلیت در نوروز 1404

واقعیت پنهان یک پیش‌بینی ارزی

سراغ تو را از خدا می گرفتم!

سخنان جالب در مورد سعدی

دانشمندان برای اولین بار تصاویری از استراتژی سرّی سرطان ثبت کردند

مصرف 71 درصد گاز کشور در بخش خانگی و تجاری

معاون سابق وزارت صمت: چرا اتاق بازرگانی در حوزه چین فعالیتی نمی‌کند؟

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی

انتقاد نماینده مجلس از قطعی‌های مکرر برق: چرا کشوری با این همه منابع باید به این روز بیفتد؟

سخنان جالب احسان عبدی

سخنان جالب امیرحسین ماحوزی

جریمه مدافع پرسپولیس پس از اشتباه بزرگ مقابل استقلال

عکس روز ناسا؛ انفجار ستاره‌زا در کهکشان مارپیچی

انقراض قریب الوقوع بزرگترین حشره روی زمین به لطف علاقه مفرط بشر به شکلات!

مزایا، فوق‌العاده‌ها و پاداش‌ها مشمول مالیات بر حقوق است؟

بازار نسبتا آرام سکه و طلا؛ دلار در آستانه بازگشت به کانال 89 هزار تومان

عبده تبریزی: بالای 90 درصد مردم در شهرهای بزرگ، توان خرید حتی یک واحد 40 متری را هم ندارند

نماینده مجلس: کاهش قیمت ارز نشان دهنده کنار رفتن سیاست‌های غلط است

بیت کوین رایگان تنها با ثبت‌نام بدون قرعه کشی (فرصت محدود)

طلای آب شده طلاسی، راهی امن برای سرمایه‌گذاری

شاعرانه/درد فراق آمد و عشق از دلم نرفت

پرتاب «استارشیپ» باز هم به تعویق افتاد

اینفوگرافی/ موقع خانه‌تکانی اگر در استفاده از شوینده‌ها دچار مشکل پوستی شدیم چه کنیم؟

تعمیرات سالانه خط اول انتقال آب کوهرنگ به یزد انجام شد

وزیر نیرو: بارش‌های امسال مطلوب نیست

زمان آغاز مرحله سوم پیش‌فروش سکه طلا با ضرب 1404

نشست تخصصی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گلستان با مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان

امضای تفاهمنامه اشتغال برای جامعه ایثارگری بین بنیاد و صمت مازندران

دوست تر از جان ماست!

چسبندگی سلول‌های تومور، راهنمای جدید پزشکان برای ارزیابی پیشرفت سرطان

چادرملو و پایان انتظار 19 ساله فوتبال یزد برای تقابل دوباره با پرسپولیس