خبر یزد

آخرين مطالب

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ اجتماعي

طرز تهیه جواهر پلو مجلسی و لذیذ
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش پارسینه به نقل از همشهری آنلاین مرصع پلو از ترکیب برنج سفید به همراه بادام، پسته، پوست پرتقال، زرشک و کشمش در کنار گوشت مرغ یا گوسفندی است. تاریخچه این غذا به دوران صفوی برمی‌گردد و زادگاه آن در شهر قزوین است. در این مقاله طرز تهیه مرصع پلو با فیله مرغ را آموزش داده ایم.
مواد لازم
برنج 5 پیمانه
فیله‌ مرغ 500 گرم
کشمش پلویی نصف پیمانه
زرشک یک پیمانه
هویج 2 عدد
خلال بادام 100 گرم
خلال پسته 100 گرم
پوست پرتغال خلالی 1.
4 پیمانه زعفران دم کشیده 4 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چای‌خوری
گلاب به میزان لازم
پودرسیر، پودر پیاز، نمک، فلفل‌سیاه، دارچین و شکر به اندازه‌ لازم
آبلیمو 2 قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد متوسط
هل 2 عدد
کره‌ 100 گرم
روغن به اندازه‌ لازم
طرز تهیه
نیم کیلوگرم فیله مرغ را به زعفران آغشته و خوب مخلوط می کنیم و بعد ادویه های پودرسیر، فلفل سیاه، نمک، پودر پیاز و دارچین و مقداری آبلیمو را به فیله ها اضافه می کنیم و روی فیله ها پیاز حلقه ای می گذاریم و با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت داخل یخچال می گذاریم تا مزه دار شوند.
در این فاصله برنج را دم می کنیم و دو عدد هل روی آن می گذاریم تا عطر هل به خود بگیرد. در فاصله ای که برنج دم می کشد به سراغ آماده کردن موادی می رویم که قرار است برنج را با آنها تزیین کنیم.
ما به 100 گرم خلال پسته، 100 گرم خلال بادام درختی، نصف پیمانه زرشک، نصف پیمانه کشمش و 1.4 پیمانه پوست پرتقال نیاز داریم که زرشک و کشمش را با آب و خلال پسته و بادام را با گلاب خیس می کنیم و اجازه می دهیم ده دقیقه خیس بخورند. پوست پرتقال را نیز با آب از یک ساعت قبل خیس کنید.
در ادامه فیله هایی که در یخچال بود را به شکل حلزونی درست کنید و در روغن سرخ کنید. برای حلزونی شکل کردن وسط فیله ها را با چاقو برش می زنیم و نصف می کنیم، حواستان باشد سر فیله ها از هم جدا نشود و از یک طرف شروع به رول کردن فیله ها می کنیم و برای جلوگیری از باز شدن در تابه، با یک خلال کوچک آن را فیکس می کنیم. فیله ها را در تابه با حرارت بالا سرخ می کنیم تا آب نیندازد و داخل آن نرم بماند. یک طرف که کاملا سرخ شد برمی گردانیم تا طرف دیگر هم سرخ شود. حواستان باشد تا یک طرف کاملا سرخ نشده فیله ها را برنگردانید چون آب می اندازد.
برای آماده کردن مواد روی برنج، داخل یک تابه مقداری کره می ریزیم و خلال ها یک دقیقه تفت می دهیم. پسته ها را نیز جدا تفت می دهیم و بعد از یک دقیقه از روی حرارت بر می داریم. کشمش را نیز کمی با کره تفت می دهیم و از روی حرارت برمی داریم. خلال پرتقال را نیز در آب جوش به مدت 3 دقیقه می جوشانیم و آبکش می کنیم. این کار را 4 بار انجام می دهیم و آب قابلمه را عوض می کنیم تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود. در آخر هم داخل آب یخ می ریزیم و بعد از 5 دقیقه خارج می کنیم. حالا پوست پرتقال را با یک قاشق شکر و کمی زعفران دم کرده در کره دو دقیقه تفت می دهیم. زرشک را هم با یک قاشق شکر دو دقیقه تفت می دهیم.
دو عدد هویج را خلالی خرد می کنیم و داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و اجازه می دهیم با یک قاشق شکر و نصف استکان آب بپزد تا کمی نرم شود و آب آن کشیده شود. بعد از اینکه آب آن کشیده شد یک قاشق کره به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم. بعد هم از روی حرارت برمی داریم.
وقتی برنج دم کشید دانه های هل را برمی داریم و در دیس می کشیم. حالا روی برنج را با هویج های تفت داده شده، زرشک، خلال بادام و پسته، کشمش، پوست پرتقال، برنج زعفرانی و فیله مرغ تزیین می کنیم. نوش جان.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/704944/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ظرفیت شگفت‌انگیز مغز انسان: 10 برابر بیشتر از تصورات پیشین

ایران با شکست عربستان فینالیست شد و به جام جهانی رسید

صعود ایران به فینال مسابقات واترپلو زیر 20 سال آسیا

احتمال بازگشت دیالو به ترکیب من‌یونایتد پیش از پایان فصل

حذف فتوحی از جام جهانی شمشیربازی سابر

طلا در انتظار والی‌زاده و یوسفی، 3 آزادکار در رده‌بندی

دیدار شهرداری ارومیه و فولاد سیرجان بدون تماشاگر شد

راهیابی دو نماینده ایران به فینال؛ سه کشتی‌گیر در رده‌بندی

جدیدترین قیمت دلار هرات امروز شنبه 9 فروردین ماه 1404

تمام‌نشدنی‌ترین ستاره والیبال ایران

حامی بهابادی سرپرستی 25 فرزند یتیم را به عهده گرفت

تعرض به خط لوله آب انتقالی استان یزد

بازگشت درک ردموند به ورزش در 59 سالگی

حجم کل معاملات در بازار ارز تجاری از 7 میلیارد دلار گذشت

وزیر نفت: طرح‌های پالایشی اولویت‌بندی می‌شوند

زمان معاملات صندوق طلا افزایش می یابد

طیب‌نیا چگونه تورم را کاهش داد؟

بانک مرکزی با افزایش سقف تسهیلات مسکن موافقت کرد

خورشید در اوج فلک یک روز؛ آزادی‌ات را می کشد فریاد

دعوت از مردم یزد برای تجدید میثاق با انقلاب در مراسم شهدای دهم فروردین

گام‌های وفاق برای آزادی قدس

دهم فروردین، نماد ایثار و ایستادگی در برابر ظلم و استبداد

«نانو حباب» چگونه تولید محصولات کشاورزی و آبزی‌پروری را افزایش می‌دهد

دیونگ و یامال؛ 2 غایب احتمالی بارسا مقابل جیرونا

آموریم به دنبال جذب شاگرد پیشین خود

نیمار: سانتوس خانه من است

استوری مربی سابق استقلال برای آبی‌پوشان

واکنش مهدوی به احتمال دستیاری روبرتو پیاتزا

نجات هشت نفر از قصاص در یزد

دنیامالی در جمع دانش‌آموزان کشتی‌گیر و بسکتبالیست: زندگی قهرمانی شما زندگی خاصی است

ما 114 ورزشکار در المپیک دانش‌آموزی داریم که حدود 40 درصد آن‌ها، ورزشکار دختر هستند

ورزشگاه 4500 نفری پردیسان می‌تواند تاثیرات چشمگیری بر جایگاه ورزش استان داشته باشد

پایان مسابقات والیبال جام رمضان

صعود ایران به جام جهانی به سبک انیمه ژاپنی

سلام سکه به کانال 103 میلیون تومانی؛ دلار ردیف جدید را فتح کرد

افزایش بیش از 11 هزار واحدی شاخص کل بورس

تأمین 66.8 میلیارد دلار ارز مورد نیاز واردات و نیازهای خدماتی

استفاده 86 درصدی مردم از طرح ملی کالابرگ

افزایش 50 درصدی حقوق بازنشستگان کشوری تکذیب شد

چادرملو به دنبال اولین برد سال

«در تلاطم در طوفان»‌ برگزیده شعرهای عارف‌نژاد با موضوع فلسطین منتشر شد

این زنان عصبانیتشان را سر جنین خالی می‌کنند

درخشش طارمی از چشم اینزاگی دور ماند!

غول‌کُش میهمان رئال

تاجرنیا: نمی‌توانیم 20 بازیکن درجه یک بگیریم

امضای تفاهم‌نامه همکاری بین فدراسیون قایقرانی ایران و ترکستان قزاقستان

صعود پاکدامن و حذف فتوحی در جام جهانی مجارستان

طلا در انتظار والی‌زاده

شاید پیاتزا پشیمان شد و این ستاره را دعوت کرد!

مسئله فلسطین به مطالبه جهانی علیه ظلم تبدیل شده است