خبر یزد

آخرين مطالب

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند علمي

پژوهشگران از آب دریا بتن ساختند
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا /پژوهشگران آمریکایی با افزودن دی‌اکسید کربن به یک ماده ماسه‌مانند توانستند آن را از آب دریا استخراج کنند و برای ساخت بتن پایدارتر مورد استفاده قرار دهند.
یک ماده الهام‌گرفته از صدف دریایی که دی‌اکسید کربن را از بین می‌برد، می‌تواند بتن را پایدارتر کند. فرآیند ساخت این ماده شامل شکافت آب دریا با استفاده از دی‌اکسید کربن و الکتریسیته است و می‌توان از آن به منظور تولید هیدروژن برای سوخت استفاده کرد تا مزیت بیشتری به این روش اضافه شود.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، «الساندرو روتا لوریا»(Alessandro Rotta Loria) دانشیار «دانشگاه نورث‌وسترن»(Northwestern University) و سرپرست این پژوهش گفت: این پژوهش یک روش جدید را برای جذب، تبدیل و ذخیره دی‌اکسید کربن به شکل مواد معدنی جامد معرفی می‌کند که می‌توان آنها را به عنوان مواد تکمیلی در بتن گنجاند. این روش یک جایگزین را برای ذخیره دی‌اکسید کربن در بستر اعماق اقیانوس یا سازندهای زمین‌شناسی فراهم می‌کند که در تلاش برای کربن‌زدایی صورت می‌گیرد.
فرآیندی که این ماده ساختمانی را ایجاد می‌کند، مشابه فرآیند کانی‌سازی طبیعی است که طی آن صدف‌های دریایی از کربنات کلسیم در اقیانوس‌ها ساخته می‌شوند. این کربنات کلسیم به طور طبیعی در محیط‌های دریایی تشکیل می‌شود. لوریا توضیح داد: این پژوهش از طریق تسهیل واکنش یون‌های آب دریا با دی‌اکسید کربن برای تولید مواد معدنی جامد، فرآیند مذکور را به صورت الکتروشیمیایی تکرار می‌کند.
در سال‌های اخیر، پژوهش‌های بسیاری بررسی کرده‌اند که آیا تا وقتی برق مورد استفاده از یک منبع تجدیدپذیر به دست بیاید، تقسیم مولکول‌های آب با استفاده از الکتریسیته می‌تواند منبع خوبی برای دست‌یابی به هیدروژن سبز باشد. اگرچه این کار با چالش‌های فنی بیشتری مانند مشکل خوردگی همراه است اما تقسیم آب دریا برای تولید هیدروژن اهمیت ویژه‌ای را به ویژه در مناطقی با منابع محدود آب شیرین به همراه دارد.
هنگامی که الکترولیز روی آب دریا انجام می‌شود، هم گاز هیدروژن و هم گاز اکسیژن یا کلر را تشکیل می‌دهد. هم‌زمان، رسوبات معدنی مانند کربنات کلسیم و هیدروکسید منیزیم درون محلول رسوب می‌کنند. لوریا و گروهش در مقاله پژوهش خود نوشتند: این رسوبات اغلب به عنوان محصولات جانبی انرژی نادیده گرفته می‌شوند. با وجود این، آنها پتانسیل استفاده‌نشده‌ای را به عنوان منابع ساخت‌وساز، تولید و اصلاح محیط زیست دارند.
اگر دی‌اکسید کربن بیشتری به فرآیند الکتروشیمیایی اضافه شود، حتی تعداد بیشتری از این مواد معدنی تولید می‌شود و در عین حال، امکان ذخیره دی‌اکسید کربن آلاینده را از جو فراهم می‌کند.
پژوهشگران دریافتند که تغییر عواملی مانند ولتاژ الکتریکی، سرعت جریان، زمان و مدت تزریق دی‌اکسید کربن به واکنش می‌تواند خواص مواد به‌دست‌آمده را تغییر دهد؛ اگرچه آنها هنوز ترکیب شیمیایی یکسانی دارند. به عنوان مثال، این کار می‌تواند مواد را متخلخل‌تر، پوسته‌پوسته‌تر یا متراکم‌تر کند.
لوریا توضیح داد: با افزایش پی‌اچ آب دریا به صورت الکتروشیمیایی، یون‌های محلول به شکل مواد معدنی جامد رسوب می‌کنند و دی‌اکسید کربن را به طور دائمی جدا می‌سازند.
ماسه و شن حدود 60 تا 70 درصد از ترکیب بتن را تشکیل می‌دهند. این مواد معمولا از منابع طبیعی مانند کوه‌ها، بستر رودخانه‌ها، سواحل و بستر اقیانوس‌ها گرفته می‌شوند که می‌تواند از راه‌های گوناگون به محیط زیست آسیب بزند. از جمله این آسیب‌ها می‌توان به از دست دادن تنوع زیستی و اکوسیستم - خواه در خشکی و خواه در دریا – اشاره کرد. همچنین، استخراج شن و ماسه می‌تواند به فرسایش سواحل و رودخانه‌ها و کاهش جریان رسوب در دلتاها و مصب‌ها منجر شود که احتمال وقوع سیل را افزایش می‌دهد.
اگر روش لوریا و همکارانش در مقیاس بزرگ‌تر با موفقیت اجرا شود، تولید مواد شن‌مانند و پایدار برای ساخت بتن را امکان‌پذیر خواهد کرد. لوریا گفت: افزایش مقیاس این فرآیند به لطف بهینه‌سازی شرایط واکنش، مصرف انرژی و طراحی رآکتور امکان‌پذیر است که همگی آنها محرک‌های کلیدی این نوآوری هستند.
با وجود این، لوریا اذعان داشت که کاهش هزینه‌ها می‌تواند چالش‌برانگیز باشد. وی افزود: این فرآیند نسبت به روش‌های سنتی تامین مصالح، گران‌تر است اما می‌توان آن را به‌ عنوان یک راهبرد رقابتی جداسازی کربن در نظر گرفت که به طور هم‌زمان مواد ارزشمندی را تولید می‌کند.
این که آیا این روش الکتروشیمیایی برای تولید مواد مهم سازنده سیمان و بتن به طور گسترده مورد استفاده قرار خواهد گرفت یا خیر، هنوز نامشخص است اما لوریا و گروهش برای ارزیابی پتانسیل تجاری‌سازی این روش، با یک شرکت جهانی مصالح ساختمانی موسوم به «سمکس»(Cemex) کار می‌کنند که مقر آن در مکزیک است. لوریا در پایان گفت: در حال حاضر تلاش برای بهینه‌سازی بیشتر این فناوری با هدف نهایی افزایش مقیاس آن ادامه دارد.
این پژوهش در مجله «Advanced Sustainable Systems» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/711078/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرده‌برداری از نقش ژن‌های ارثی در ابتلا به سرطان و درمان آن

با پیشنهاد الهلال؛ اینزاگی پردرآمدترین مربی جهان می‌شود

شوک وحشتناک به پرسپولیس؛ گل‌‌ به‌خودی گولسیانی!

تبریک کونته به اینزاگی؛ فوتبال ایتالیا را سرافراز کردی

نماینده قلعه‌نویی در ال‌کلاسیکو

معرفی برترین‌های مسابقات آزاد اهداف پروازی

5 سهمیه برای ایران در مسابقات پاراشنا قهرمانی جهان

سلام تراکتور به قهرمانی با شکست ملوان

تکذیب شایعات؛ کلوپ در ردبول خوشحال است!

امام‌جمعه یزد: مسئولان در اجرای قانون حجاب قاطعانه عمل کنند

پخش زنده و خلاصه بازی تراکتور و ملوان از تلویزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین

اگر دیسک کمر دارید این کارها نکنید

بازدهی بازارها هفته چهارم فروردین 1404؛ سقوط تاریخی دلار

چاپ دوم رمان «چگونه قایق بسازیم» روانه بازار شد

نقشه مخفی ویروس زیکا برای عبور از جفت جنین لو رفت!

اهتزاز پرچم غول‌پیکر پرسپولیس روی سکوهای ورزشگاه

حمایت آموریم اونانا؛ همین‌طور ادامه بده

عصبانیت کارتال و دست زدن برای داور پس از دریافت کارت زرد

اولویت نخست انتقالات تابستانی بارسلونا

ارتش مایه افتخار و اقتدار کشور است

آغازبررسی‌ اصلاح حجم مبنا،دامنه‌ نوسان ومدل محاسبه‌ شاخص

ای دل غم این جهان فرسوده مخور

حرکت به‌سوی اقتصاد دانش‌بنیان و هوش مصنوعی، ضرورت آینده کشور است

بازدید معاون استاندار یزد از شرکت تولیدی تیارا

بازدید معاون استاندار یزد از کارخانه تولید پنل‌های پیش‌ساخته

توانمندسازی بانوان روستایی در کانون توجه مسئولان یزد

زهره، خواهر خشن زمین

نقطه ضعف بزرگ امباپه؛ گمشده در آفساید!

مارسکا: کدام اخراج! من چلسی را متحول کرده‌ام

دو بازیکن مازنی نسخه نساجی را پیچیدند

استقلال و پرسپولیس آماده برای جابه‌جایی قلی‌زاده

باز هم منتظر یک شهداب قوی باشید، مهدوی می‌ماند

خطرات چاقی در سگ ها (علائم آن)

غیرمنتظره: شاید پایان آلومینیوم در لیگ برتر!

«آیت‌الله» با موضوع زندگی آیت‌الله سیدابوالقاسم خویی منتشر شد

وقتی گوگرد هم تسلیم شد؛ سولفورزدای ایرانی جایگزین نوع آمریکایی شد

باخت پینگ‌پنگ جوانان ایران از ازبکستان در آسیای میانه

مذاکره با قدرت و حفظ منافع نظام، شرط اصلی دیپلماسی است

ارتش جمهوری اسلامی ایران قدرت اول نظامی در منطقه است

مذاکرات غیرمستقیم نشانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران است

آغاز عملیات اجرایی اولین جایگاه سوخت 3 منظوره در جنوب پایتخت

وضعیت بازار سکه و طلا پس از دور دوم مذاکرات چگونه خواهد بود؟

آمار خیره‌کننده اینزاگی؛ پادشاه خاموش اروپا

آذرباد: اگر VAR بود بازیکن خارجی استقلال خوزستان اخراج می‌شد

حامد لک و سرمربی، رفیقِ رفیق!

موتور یک ستاره در 34 سالگی روشن شد!

واکنش چمنیان به شایعه پولی بودن بعضی بازیکنان درتیم نوجوانان

کاراته وان مصر؛ صعود مسکینی به مرحله یک چهارم نهایی

هشدار امام‌جمعه یزد درباره عادی‌سازی بی‌حجابی

ارتش جمهوری اسلامی نماد ایمان، ولایتمداری و ایستادگی