رباتهای صنعتی توسط دانشجویان ایرانی به صورت کامل ساخته میشود
علمي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ایسنا / سرپرست رباتهای سرویسرسان در کار و عضو هیات هوش مصنوعی دانشگاه آزاد واحد قزوین از ظرفیت و آمادگی دانشجویان ایرانی برای ساخت کامل رباتهای صنعتی خبر داد.
وحید رستمی، سرپرست رباتهای سرویسرسان در کار و عضو هیات هوش مصنوعی دانشگاه آزاد واحد قزوین، در گفتوگو با ایسنا، از عملکرد این واحد دانشگاهی در زمینه رباتیک سرویسرسان و هوش مصنوعی خبر داد.
وی با اشاره به تاریخچه فعالیتهای خود در این زمینه گفت: ما از سال 2017 کار خود را با فعالیت در این لیگ آغاز و در مسابقات مختلف جهانی و آزاد ایران شرکت میکنیم.
رباتهای سرویسرسان: توانمندسازی هوش مصنوعی در عمل
این مقام مسئول در ادامه افزود: در این لیگ، یک ربات باید بر اساس تسک یا وظیفهای که به آن محول میشود، عملکرد خود را در محیطی خاص انجام دهد. ربات باید بهطور خودکار وظایف خود را شناسایی کرده، اشیاء را برداشته، جابجا کرده و در مکانهای تعیین شده قرار دهد.
وی تأکید کرد که هدف اصلی این لیگ، پیادهسازی هوش مصنوعی در رباتها و آموزش آنها برای انجام کارهایی است که معمولاً توسط انسانها انجام میشود، به ویژه در محیطهای خطرناک.
کاربردهای رباتیک در محیطهای خطرناک و صنعتی
رستمی با اشاره به کاربردهای مختلف رباتهای سرویسرسان، گفت: این رباتها معمولاً در سیستمهایی به کار میروند که برای انسانها خطرناک است، مانند محیطهای آلودگی رادیواکتیو، صنایع رنگپاشی و انبارهای بزرگ. به عنوان مثال، رباتها میتوانند بهطور خودکار در انبارهای آنلاین سفارشها را بردارند و بستهبندی کنند، کاری که پیشتر توسط تعداد زیادی نیروی انسانی انجام میشد.
محدودیتها و چالشهای هزینهسازی رباتهای صنعتی در ایران
وی همچنین به چالشهای هزینهسازی رباتهای صنعتی در ایران اشاره کرد و گفت: هزینههای تولید رباتها بالاست و همین امر باعث شده برخی از تیمها نتوانند در این مسابقات شرکت کنند. امسال 9 تیم متقاضی بودند که از میان آنها، سه تیم به دلیل عدم تأمین هزینهها حذف شدند. در حال حاضر 4 تیم از دانشگاههای مختلف در حال رقابت هستند.
همکاری با شرکتهای صنعتی برای توسعه هوش مصنوعی رباتها
رستمی گفت: یکی از دستاوردهای مهم این دوره از مسابقات، همکاری با شرکتهای صنعتی مانند کوکاست. این شرکت که رباتهای صنعتی برای کارخانهها تولید میکند، برای پیشبرد هوش مصنوعی در رباتهای خود، سختافزار را به تیمهای دانشجویی ارائه داد تا آنها روی نرمافزار و سیستمهای کنترل هوشمند رباتها کار کنند.
وی اضافه کرد: تحریمها باعث شد که این شرکت نتواند رباتهای خود را به ایران ارسال کند، اما تیمهای داخلی توانستند خودشان رباتهای مشابه را بسازند و این روند اکنون در سطح جهانی نیز رواج یافته است.
-
چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۱:۱۰
-
۷ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/715699/