خبر یزد

آخرين مطالب

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور اقتصادي

دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی تشریح کرد: تحول حقوق بانکی، از نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ad / تهران- دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی با اشاره به روند تشکیل اندیشکده حقوق بانکی در عرصه بانکی کشور بر ضرورت توجه به حقوق بانکی تأکید کرد و گفت: این همایش با تشکیل کمیته‌ای از نخبگان حقوقی و علمی کشور در عرصه علم و عمل به دنبال کسب بهترین نتایج و دستاوردهای پژوهشی در عرصه نظریه تا اجرا در نظام اقتصادی کشور است.
به گزارش ایرنا، یاسر مرادی در مراسم افتتاحیه این همایش به تاریخچه تشکیل اندیشکده حقوق بانکی اشاره کرد و گفت: در سال 1392 با جمعی از دوستان برای تبیین قواعد اختصاصی حقوق اقتصادی و بازتعریف آنها بر مبنای موازین صحیح فقهی و حقوقی فعالیت‌هایی را شروع کردیم.
وی به تشکیل حلقه‌های مباحثاتی علمی اشاره کرد و گفت: در مرحله بعد مذاکره با نهادهای تاثیرگذار برای اثرگذاری بر تصمیم‌سازان؛ برگزاری کلاس‌های آموزشی در سراسر کشور را شروع کردیم و در اولین گام موفق شدیم برای محل سکوت قانون عملیات بانکی بدون ربا یعنی امهال مطالبات با هدف حذف ربای جاهلی، راهکار و دستورالعملی پیشنهاد کنیم که به تصویب شورای فقهی و شورای پول و اعتبار رسید.
مرادی ادامه داد: در گام دوم بعد از حادثه پلاسکو سراغ تصمیم‌سازان اصلاح قانون چک رفتیم و در کنار آنان برای پیاده‌سازی کامل قانون و تدوین دستورالعمل‌ها ایستادیم که این ایفای نقش، منتهی به تصویب اصلاحات قانون چک در سال 1400 شد.
دبیرکل اولین همایش ملی حقوق بانکی در تشریح گام سوم گفت: با هدف ایجاد قوانین شفاف، نظارت هوشمند و تفسیر صحیح حقوقی که می‌تواند تضادهای قراردادی، اختلافات حقوقی، چالش‌های کلان نظارتی و اعتماد عمومی را مدیریت کند، در گام سوم به کمک کمیسیون اقتصادی مجلس رفتیم و قانون الکترونیکی کردن قراردادهای تسهیلاتی و تعهداتی بانکی را ارایه کردیم که به تصویب مجلس رسید؛ هرچند که اجرای کامل آن عزم جدی‌تری می‌طلبد.
مرادی با تأکید بر ضرورت تأسیس یک نهاد علمی – پژوهشی با وجود تمام این تلاش‌ها گفت: در چنین بزنگاهی، تأسیس یک نهاد علمی ـ پژوهشی، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر بود؛ نهادی که علاوه بر درک منطق اقتصادی، فهم دقیق و عمیق حقوقی را نیز به عرصه بانکداری وارد کند، لذا در میانه مسیر، از ایده ایجاد یک هسته پژوهشی برای پیگیری هدفمند خواسته‌ها، پیشبرد بهتر امور محوله و ایجاد یک کانون علمی تخصصی استقبال کردیم که به فضل خدا به تاسیس اندیشکده حقوق بانکی مبتنی بر یک تیم کاملا علمی با کانونی دانشجویی منتهی شد.
وی افزود: برگزاری 4 دوره تخصصی حقوق بانکی برای اولین بار در کشور به مدت 146 ساعت برای بیش از 5 هزار نفر از علاقه‌مندان، تدوین کتاب تخصصی حقوق ارزی، بسترسازی لازم برای انتشار فهرست بدهکاران کلان بانکی؛ زمینه‌سازی اجرای رای وحدت رویه 794 و استرداد سود مازاد دریافتی بدون نیاز به طرح دعوا؛ تجویز ارایه خدمات پایه بانکی به صورت غیرحضوری به‌ویژه برای نئوبانک‌ها؛ تغییر روند نحوه استرداد و اقاله املاک تملک شده توسط بانک‌ها به مالکان سابق و توسعه زیرساخت توثیق الکترونیک دارایی‌ها برای تسهیل اعطای تسهیلات، تنها بخشی از پروژه‌های پژوهشی و راهبردی این اندیشکده به شمار می‌رود که الحمدلله به ثمر نشسته است.
یاسر مرادی در ادامه به برگزاری اولین همایش ملی حقوق بانکی در اردیبهشت 1404 اشاره کرد و گفت: امیدواریم افق‌های تازه‌ای به روی نظام بانکی، کشور گشوده شود. پس از برنامه‌ریزی یکساله، این همایش بدون بودجه مصوب و تیم سازمانی، صرفا با تکیه بر لطف لایزال الهی و با یک تیم کاملا دانشگاهی اما منسجم و با انگیزه در حال برگزاری است.
وی ادامه داد: ترکیب اعضای کمیته علمی از دانشکده‌های حقوق 4 دانشگاه مادر یعنی دانشگاه تهران، شهید بهشتی، علامه طباطبایی و امام صادق علیه‌السلام، مرکز پژوهش‌های مجلس، دیوان عالی کشور، قضات برجسته محاکم تهران و... به نحوی تنظیم شد تا ترکیب علم و عمل، بهترین نتایج و دستاورد پژوهشی را به دنبال داشته باشد.
مرادی با اشاره به دریافت 309 مقاله برای این همایش گفت: کمیته داوران این همایش متشکل از بیش از 80 داور متخصص در حوزه بانکی از رشته‌های حقوق، فقه، اقتصاد و مدیریت مالی بودند. از میان مقالات پذیرفته شده 10 مقاله برتر به انتخاب هیئتی از داوران برجسته و منتخب کمیته داوران همایش برگزیده شد که در 3 پنل تخصصی ارائه خواهد شد.
وی افزود: در بخش‌های مختلف این همایش و در پنل‌های جداگانه، بیش از 50 تن از اساتید و مدیران عالی نظام قضایی و بانکی، مهمترین محورهای همایش را بحث خواهند کرد.
مرادی در پایان با اشاره به اینکه نظام بانکی ایران بیش از هر زمان دیگری، نیازمند بازتعریف رابطه‌اش با حقوق است، گفت: در جهان امروز، هیچ نظام اقتصادی بدون ستون‌های مستحکم حقوقی نمی‌تواند دوام بیاورد لذا آمده‌ایم تا این شکاف میان دانش حقوق و دنیای پویای بانکداری را تا حد ممکن پر کنیم و ضمن حمایت از حقوق شهروندی، نظام بانکی را نیز به سمت شفافیت، کارآمدی و قانون‌مداری مضاعف سوق دهد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/717361/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

طوفان در راه 23 استان

واقعیت مجازی و فریب بدن برای احساس گرما

اجتماع شش هزار نفری دختران فاطمی در یزد

وضعیت بنفش در اردکان | آلودگی هوا به مرحله خطرناک رسید

صدور شناسنامه رایگان برای نوزادان با نام‌های «رضا» و «معصومه»

تصاویر؛ ورزش کشتی انگشتی، رقابتی پر از خون و درد

برگزاری جلسه ساماندهی وضعیت هواداری باشگاه‌های لیگ برتر در وزارت ورزش

خسارات وارده در بندر رجایی بیشتر در چه کالاهایی بوده است؟

هشدار یک عضو اتاق بازرگانی نسبت به تکرار حادثه انفجار بندر شهید رجایی

دستورالعمل تسهیلات نوسازی مسکن روستایی ابلاغ شد

شاعرانه/از دوست به‌خیر آمد و از ما به سلامت

شعری از امان‌الله میرزایی، شرکت‌کنندۀ فصل چهارم سرزمین شعر

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

دانشمندان ژنوم پسته کرمان را توالی‌یابی کردند

تراکتور بدون مدیر و سرمربی در لیگ‌برتر

عربستان در لیگ نخبگان آسیا هست اما نیست!

نگاهی به عملکرد لژیونرهای والیبال در هفته‌ای که گذشت

سکوت در مادرید؛ برق رفت، مسابقات تنیس متوقف شد!

رقابت بسکتبال بانوان ایران با 7 تیم برای صعود به سطح یک آسیا

راستینه: از 21 ماده لایحه نظام جامع باشگاه‌داری 2 ماده تصویب شده است

تاکید بر پاکسازی ورزشگاه‌ها/ خبر خوش برای پارالمپیکی‌ها

ایران بهترین فدراسیون والیبال آسیای مرکزی شد/ تقوی مدال گرفت

عقبگرد یک میلیارد دلاری صادرات فولاد ایران در سال 1403

چهارمین اقتصاد بزرگ جهان، کشور نیست!

عبور بیت‌کوین از مرز 95 هزار دلار برای نخستین‌بار از فوریه

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

بارسلونا با دو غایب قطعی مقابل اینتر

انجام بازی ایران-کره‌شمالی در مشهد در انتظار نظر شورای تامین

واکنش رسمی فدراسیون به 18 تیمی شدن لیگ برتر

ساخت ورزشگاه فوتبال برای چادر ملو اردکان مصوب شد

پیش‌بینی آسمان رگباری برای یزد

نشست بررسی بازی‌های ریاض 2025 با فدراسیون‌های منتخب

نشست مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با 3 فدراسیون و یک انجمن

دنیامالی: رفتارهای هنجارشکنانه‌ فوتبال در شان مردم ایران نیست

یک وزیر دیگر از کابینه پزشکیان به سرنوشت ظریف دچار شد؟

تکواندو زنان با دو تیم در باشگاه‌های آسیا | افرا ورزش

برخی از رفتار‌ها در فوتبال در شان مردم ایران نیست

نشست مسئولان کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش با فدراسیون‌های تنیس روی میز ، جوجیتسو ، والیبال و کاراته

اعلام احکام شورای نشر و توسعه پژوهش کمیته ملی پارالمپیک

علی‌نژاد: ظرفیت مدال‌آوری اولویت تصمیم‌گیری برای اعزام به بازی‌های کشورهای اسلامی خواهد بود

استاندار قزوین: تیم‌های فوتبال شهرستانی نیازمند حمایت جدی‌تر هستند

حضور درویش در جلسه فرهنگی مدیران عامل لیگ برتری

پیام تسلیت فراکسیون ورزش مجلس در پی حادثه غم انگیز اسکله شهید رجایی بندرعباس

درگذشت یک ورزشکار ایران در انفجار اسکله بندر شهید رجایی

دنیامالی: رفتارهای هنجارشکنانه‌ در شأن مردم ایران نیست/ دستورالعمل فرهنگی ابلاغ می‌شود

انتقاد دنیامالی از اتفاقات جنجالی ورزشگاه‌ها

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

سند «یزد پایدار» مبنای برنامه‌ریزی فرمانداران جهت توسعه شهرستان‌ها

آب اقیانوس‌ها قبلا سبز بوده و در آینده بنفش می‌شود!