آماده برگزاری نمایشگاه محصولات دانشبنیان در هرات هستیم
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - حسین افشین روز شنبه در نشست با نخبگان استان خراسان رضوی افزود: همچنین آماده هستیم تا پارکهای علم و فناوری و همچنین دانشگاههای کشور با برنامه محوری و مشخص مورد حمایت ویژه قرار گیرند.
وی با اشاره اینکه پاسخگویی بنیاد نخبگان به افراد نخبه باید بیشتر شود و مکانیزمهای ارزیابی آنان نیز باید مشخص و شفاف بیان شود، ادامه داد: طرحهای بنیاد نخبگان که بر زمین مانده از اواخر این ماه با شیوه جدید انجام و پیگیری میشود، همچنین 2 طرح دیگر هم به زودی آییننامه آن تهیه میشود تا با امتیازهای آن موج خیزش علمی صورت گیرد.
معاون رییس جمهور اظهار کرد: از اواخر این ماه جایزه ویژه استادان 2 درصد که متوقف شده بود، دوباره فعال و بر اساس جستجو و پایش از سوی بنیاد، جایزه نفیسی برای 100 نفر از آنان با حضور وزیر علوم اهدا خواهد شد.
وی گفت: چشمه ایجاد شرکتهای دانش بنیان دانشگاهها هستند و اقتصاد دانش بنیان بدون خیزش علمی صورت نمیگیرد، شرکتهای دانش بنیان جای استادان دانشگاه را نخواهند گرفت و انقلاب علمی باید صورت پذیرد تا اقتصاد علمی در کشور ما به نتیجه برسد.
به گفته وی، یکی از تحولاتی که به آن توجه خواهد شد، رخوت کنونی در میان استادان دانشگاه است و بر این اساس سعی شد تا بودجه بنیاد علمی به سه برابر قبل خود برسد تا رقابت بین استادان دانشگاه افزایش یابد.
افشین ادامه داد: دولت باید حامی شرکتهای دانش بنیان باشد تا حدی که شرکتها خود مستقل و شکوفا شوند و دولت دخالتی در اداره و تصمیم گیری آنها نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: اکنون نزدیک به 600 شرکت دانش بنیان در مجموعه پارک علم و فناوری خراسان رضوی مشغول به فعالیت هستند، افزایش تعداد این شرکتها با ارائه برنامههای مشخص در حال پیگیری است.
معاون علمی رییس جمهور گفت: برخی از اقداماتی که در گذشته انجام شده است باید دوباره مورد بازبینی قرار گیرد، از این رو در تغییرات و طرحهای جدید باید نظر نخبگان نیز در نظر گرفته شود.
چهار هزار نخبه در استان خراسان رضوی شناسایی شد رییس بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی نیز در این نشست اظهار کرد: 17 سال از آغاز فعالیت بنیاد نخبگان در این استان میگذرد و تاکنون بیش از چهار هزار نفر به عنوان نخبه و صاحب استعداد برتر شناسایی شدند و این افراد اکنون یا استاد دانشگاه هستند و یا در بخشهای مختلف صنعت نقش آفرینی میکنند.
عبدالکریم سجادی افزود: خراسان رضوی اکنون از رتبه 15 کشوری به رتبه پنجم در میان استانهای کشور رسیده است و میتوانیم در آینده نزدیک به رتبه برتر نیز برسیم. این استان دارای نیروی انسانی نخبه و صاحب استعدادهای برتر است که میتوانند مسیر پیشرفت کشور را با تلاش خود به موفقیتهای بیشتری برسانند.
وی ادامه داد: بنیاد نخبگان طرحهای مختلفی دارد که متاسفانه در یک سال گذشته با رکورد مواجه شده است و امیدواریم به زودی شرایط آن تغییر یابد، به عنوان مثال طرح شهید احمدی روشن که میتوانست مشکلات حوزه صنعتی، اداری و یا کشاورزی را برطرف کند و مورد استقبال بیش از 200 دانشجو با همراهی 24 استاد قرار گرفت، اکنون تعداد درخواستهای آن به تعداد انگشتان یک دست رسیده است.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: تهیه شیوه نامه انتخاب نخبگان قرآنی کشور بر عهده بنیاد نخبگان استان خراسان رضوی نهاده شده است تا سرآمدان قرآنی کشور با این شیوه نامه شناسایی شوند.
رییس دانشگاه فردوسی مشهد نیز اظهار کرد: 23 سال است که زیست بوم نوآوری و فناوری خراسان رضوی در پارک علم و فناوری استان شکل گرفته است ولی هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است که عدم هماهنگی و هم افزایی بین اجزای مختلف این زیست بوم مهمترین دلیل آن است.
مسعود میرزایی گفت: خراسان رضوی از نظر نیروی انسانی نخبه دارای شرایط بسیار خوبی است و این در حالی است که مزیتهای مختلف دیگری همچون صنایع معدنی در کنار معادن فعال در این استان وجود دارد.
وی ادامه داد: همچنین صنایع غذایی نیز از دیگر مزیتهای استان خراسان رضوی به شمار میرود و از سوی دیگر به واسطه بارگاه منور رضوی حوزه صنایع خلاق نیز با پیشرفت رو به روست.
-
شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴:۰۲
-
۳ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/678617/