خبر یزد

آخرين مطالب

معرفی دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم ایرانی با حضور رئیس‌جمهور علمي

معرفی دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم ایرانی با حضور رئیس‌جمهور
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایرنا /دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم، ویژه جراحی بسته در ناحیه کلیه که به همت پژوهشگران ایرانی و با یک‌چهارم قیمت نمونه خارجی، تولید شده است با حضور رئیس جمهور معرفی شد.
 دکتر مسعود پزشکیان امروز، پنجشنبه در جریان سفر استانی به شهرستان‌های اسلام‌شهر، بهارستان و رباط کریم، با حضور در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، از نمایشگاه تعدادی محصولات دانش‌بنیان شرکت‌های مستقر در پارک علم و فناوری این سازمان بازدید کرد.
رئیس هیات مدیره شرکت دانش‌بنیان پرنیان گستر پرتوسنج که با ارائه دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم در نمایشگاه محصولات دانش‌بنیان پارک علم و فناوری سازمان پژوهشها حضور یافته است، در حاشیه این مراسم در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا به تشریح ویژگی‌های این محصول جدید پرداخت.

جلال جعفری توضیح داد: این دستگاه لیزر ویژه جراحی بسته در ناحیه کلیه است توان کاری بالا و قابلیت استفاده از فیبرهایی تا قطر 200 میکرومتر، بالاترین میزان تمرکز پرتو برای تخریب مربع سنگ بدون سبب به اندام‌های درونی را ایجاد می‌کند. با اینکه امروزه روشهای متنوعی برای درمان سنگ کلیه در اندازه‌های مختلف وجود دارد؛ اما مزایای جراحی لیزر باعث شده است تا اغلب افراد در وهله اول مایل باشند تا از روش جراحی لیزری برای درمان سنگ کلیه اقدام کنند.
وی افزود: لیزر هولمیوم ایتریوم آلومینیوم گارنت که به اختصار لیزر هولسیوم باگ (Ho:YAG) شناخته می‌شود، یکی از لیزرهای پیشرفته در دسته‌بندی لیزرهای حالت جامد است که کاربرد فراوانی در زمینه پزشکی (اورولوژی جراحی اعصاب جراحی در محیط) دارد، طول موج ساطع‌شده از این لیزر در محدوده 2100 نانومتر قرار دارد که دارای جذب به شدت بالایی در آب است و همچنین سرعت بالا در تولید پالس باعث می‌شود کمترین میزان تنش در بافتهای داخلی به وجود آید؛ این ویژگی‌ها باعث می‌شوند این لیزر در زمینه سنگ‌شکنی مجاری اداری و کلیه، ابزار بسیار موثری به شمار آید.
جعفری بیان داشت: در این روش جراحی، پزشک ناحیه مورد مطالعه را توسط دوربین پورترسکوپ کنترل کرده و مشاهده می‌کند و یک فیبر توری بسیار نازک که از مجاری ادرار وارد بدن شده است را به سنگ نزدیک کرده و مورد تابش لیزر قرار می‌دهد، سنگ با انرژی ساطع شده از لیزر هولمیوم پودر شده و توسط چرخش آب از مجاری ادرار دفع می‌شود.
به گفته این فعال حوزه دانش‌بنیان، در این جراحی زخم و آسیبی روی بدن بیمار ایجاد نمی‌شود به همین دلیل احتمال عفونت، خونریزی، درد شدید در جراحی لیزر وجود ندارد به دلیل کم‌تهاجمی بودن این روش درمانی دوران نقاهت بیمار در کوتاه بوده و عوارض بعد از عمل جراحی لیزر سنگ کلیه بسیار کم است.
وی تصریح کرد: بر این اساس بیشتر از 90 درصد بیماران از این جراحی به نتایج موفقیت‌آمیزی دست پیدا می‌کنند. شرکت پرنیان گستر پرتوسنج با تولید دستگاه لیزر سنگ‌شکن هولسیوم و ارائه خدمات پس از فروش در کمترین زمان ممکن پشتیبان مراکز درمانی بوده و گام مهمی در پیشبرد اهداف درستی کشور برداشته است.
جعفری در تشریح ویژگی‌های منحصر به فرد این دستگاه گفت: امکان انعقاد سریع خون، کوتاه شدن دوران بستری و تسریع بهبود، تسکین سریع علائم جراحی غیر تهاجمی و احتمال پایین اثرات جانبی از جمله این ویژگی‌هاست و استفاده از آن برای بیمارانی که مشکل انعقاد خون دارند، کاملا توجیه دارد.
وی یادآور شد: ایمنی و عملکرد دستگاه هولمیوم مطابق با استانداردهای بین‌المللی است، یکی از مهم‌ترین این استانداردها که برای تولید دستگاه‌های پزشکی الزامیست استاندارد 485-ISO است و دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم، دارای استاندارد IMED نیز هست.
این فعال دانش‌بنیان خاطرنشان کرد: تست‌های بالینی را انجام دادیم و از 180 نفر تست گرفته‌ایم که همگی موفقیت‌آمیز بوده است اما برای مرحله فروش دستگاه به بیمارستان‌ها، نیازمند کمک دولت هستیم.
وی با مقایسه قیمت نمونه خارجی این محصول ایران‌ساخت اظهار داشت: نمونه خارجی دستگاه در بوستون آمریکا و قیمت آن 120 هزار دلار است ولی قیمت دستگاه ساخت تولید ما، 30 هزار دلار است.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/699806/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آثار برگزیده نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شد

تارا و پژو 207 با سر به زمین خوردند!

ماجرای دودزا بودن اتوبوس‌های برقی جدید تهران چیست؟

هلال ماه مبارک رمضان امروز رؤیت نشد/ یکشنبه اول ماه رمضان است

ربات‌ پرستار جدید در خدمت سالمندان ژاپنی

توده‌های ناشناخته زیر زمین؛ آیا دنیای زیر پایمان آینده‌مان را تغییر خواهند داد؟

معرفی دستگاه سنگ‌شکن هولمیوم ایرانی با حضور رئیس‌جمهور

بازگشت بورس به صدر، عقب‌نشینی در بازار دلار

پیش بینی قیمت طلا و سکه 11 اسفند 1403

حذف جوانان از بازار خودرو

رئیس بانک مرکزی: ارز 28500 تومانی سال بعد افزایش پیدا نخواهد کرد

پیش بینی قیمت دلار 11 اسفند 1403

عضو کمیسیون بهداشت و درمان: صنعت دارو معطل 25 همت بدهی دولت است

روایت اکوایران از رنج مشترک دهک یک و ده

رویداد ملی استارتاپی گردشگری با رویکرد فنآوری نوین در رشت برگزار شد

درخشش ایثارگران در رویداد گردشگری با رویکرد فناوری های نوین

بیش از 4 هزار تخت اقامتی و هتلی در خدمت جامعه ایثارگری است

نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار  در مسیر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است

اختتامیه نهمین جشنواره ملی تئاتر ایثار برگزار شد

استفاده از ابزار هنری نقش مهمی برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد

معرفی برگزیدگان کتاب سال و رونمایی از تقریظ تازه مقام معظم رهبری

کی رفته‌ای ز دل که تمنا کنم تو را

داستانک/ پدر پیوند کبد جهان

امارات با استفاده از هوش مصنوعی ابرها را بارور می‌کند

ناسا هشدار داد؛ احتمال وقوع طوفان‌های خورشیدی شدید در روزهای آینده

هوش مصنوعی مولد معماری را چگونه متحول می‌کند

استاد دانشگاه آزاد اصفهان: دولت چهاردهم مقصر مشکلات اقتصادی فعلی کشور نیست

یک کارشناس اقتصادی: باید ریشه استیضاح مسائل غیر اقتصادی باشد

پیش بینی بورس شنبه 11 اسفند 1403

چاپ کتابی برای درک معنای پارسی‌بودن

چاپ مجموعه دوجلدی «آشپزهای گرسنه» برای روزه اولی‌ها

شعرخوانی زیبا از رشید کاکاوند

رصد یخ پلاستیکی در اعماق سیارات فراخورشیدی

سفر خورشید، تاریخ زمین را تغییر داده است / یک کشف شگفت‌انگیز

دبیرکل خانه تعاونگران: کولبری شغلی اجباری که نیاز به راه‌حلی پایدار دارد

رئیس کل بانک مرکزی: شناخت همتی از بانک مرکزی سرمایه‌ای مضاعف است

کالبدشکافی ایسنا از یک استیضاح؛ نقش همتی در کالاهای اساسی

بخشی از کتاب/ فضیلتهای ناچیز

«به عبارت آفتاب» به چاپ چهارم رسید

موفقیت دانشمندان ایرانی در آنژیوپلاستی با الماس چرخشی برای درمان گرفتگی عروق قلبی

ساخت اولین جوهر تمام‌گرافنی جهان با کاربرد در صنعت چاپ سه‌بعدی

عمر دیوار بزرگ چین 300 سال قدیمی‌تر از آنچه تصور می‌شد

همایش پیاده‌روی خانوادگی در یزد

بچه‌‌ای که از الان کدنویسی بلد باشه، آینده‌ش تضمینه!

تکذیب ادعای گرانی گازوئیل در فروردین 1404

عارف: گران فروشی‌ها مهار می‌شوند

ذخیره‌سازی خرما و میوه شب عید

جزئیات بسته حمایتی دولت برای تولیدکنندگان

چشم‌انداز اقتصاد ایران با سیاست ارزی دولت چهاردهم چیست؟

جذب 83 همت سرمایه داخلی در مناطق آزاد در دولت چهاردهم