حمایت کمیته امداد از 39 هزار مددجو در یزد
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - مدیرکل کمیته امداد یزد از حمایت این نهاد از بیش از 39 هزار نفر در استان خبر داد و از اجرای طرحهای مختلف اشتغالزایی و کمکهای معیشتی در سال گذشته گزارش داد. - اخبار استانها -
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد، قباد مبشری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه یزد اظهار داشت: در استان یزد 20 هزار و 500 خانواده زیر پوشش کمیته امداد هستند که جمعیت آنها تقریبا 39 هزار نفر هستند.
وی ادامه داد: خوشبختانه استان یزد در خصوص بحث افراد تحت پوشش، جزو کمترین تعداد در سطح کشور به حساب میآید اما به صورت کلی یک نفر هم که تحت حمایت باشد برای ما مطلوب نیست و افتخاری هم نداریم که این تعداد افراد تحت پوشش نهاد حمایتی هستند.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد بیان کرد: اقشاری که تحت پوشش کمیته امداد هستند افراد مختلفی هستند از جمله زنان سرپرست خانوار که به دلیل از دست دادن سرپرستشان با مشکل مواجه شدهاند و باید به آنها توجه کنیم.
مبشری خاطرنشان کرد: سالمندان هم گروه دیگری هستند که به افراد جدید اضافه میشوند که در این دوران سنی با مشکل مالی مواجه هستند و این افراد را باید تحت حمایت قرار دهیم، در کنار این افراد، برخی از بیماران هم هستند که تحت پوشش قرار می گیرند.
وی عنوان کرد: مجموعا بیش از 12 هزار سالمند، 13 هزار و 600 زن سرپرست خانوار تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) استان یزد هستند.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد تعداد کل دانش آموزان تحت پوشش را بیش از 7700 نفر دانست و بیان کرد: تعداد دانشجویان تحت پوشش هم حدود 650 نفر هستند که تمام دانشجویان و دانش آموزان جزو خانوادههای مددجویان هستند و در کنار این افراد، 34 نفر از طلاب هم تحت پوشش و حمایت کمیته امداد قرار دارند.
مبشری تصریح کرد: از افرادی که تحت پوشش کمیته امداد استان یزد هستند، بیش از 880 نفر را در سه سال اخیر به عنوان افراد نخبه در عرصههای مختلف شناسایی کرده و در حال حمایت از آنها هستیم.
وی افزود: در حوزه اشتغالزایی، در سال گذشته بالغ بر 2500 طرح اشتغال زایی را اجرایی کردیم که بخشی از آن به صورت نفری وب خشی به صورت مجموعهای و گروهی هم به صورت کاریابی و معرفی به شرکتها هست.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد از اجرای حدود دو هزار آموزش شغلی ویژه افراد تحت پوشش کمیته امداد خبر داد و عنوان کرد: پس از تشکیل کمیته امداد هدف این بود که خانوادههای محروم و افراد ضعیف تحت پوشش قرار بگیرند و از این افراد حمایت لازم به عمل آید و در ادامه موضوعات دیگر از جمله تحصیل، درمان و اشتغال این افراد مد نظر قرار گرفت، اما در چند سال اخیر رویکرد کمیته امداد اشتغالزایی و خودکفایی مددجویان است.
مبشری خاطرنشان کرد: کمیته امداد مسئول رسیدگی به فقراست و ما نسبت به شناسایی و حمایت از افراد اقدام میکنیم اما اینکه علل ایجاد فقر و مشکلات در دست این نهاد نیست و مباحثی از جمله تورم، تصادفات و فوت سرپرست خانوار، بیماریها و موارد مختلفی که منجر به ایجاد مشکلات اقتصادی میشود باید توسط سایر دستگاهها رسیدگی شود.
وی در ارتباط با ساخت مسکن ویژه مددجویان گفت: در حال حاضر 200 مسکن ویژه مددجویان در شحنه یزد با همکاری بسیج در حال ساخت داریم و علاوه بر این تعدادی هم از مسکنهای دیگر در نقاط مختلف استان داریم و علاوه بر آن بحث تعمیرات مسکن و مباحثی مثل ایزوگام و چنین مواردی هم جزو برنامههای ماست که دنبال آن هستیم.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد با اشاره به اینکه بحث اشاعه خیر و احسان صرفا به نیازمند، خیر و کمیته امداد خلاصه نمیشود و یکی از محورهای اصلی در این حوزه اصحاب رسانه و خبرنگاران هستند.
مبشری تصریح کرد: اگر با یک گزارش ناصحیح اصحاب رسانه افت در درآمد ایجاد شود تعدادی از مددجویان به سرانه خود نمیرسند یا کمتر به آنها میرسد و برعکس آن اگر رسانهای با گزارش خود زمینه افزایش خیر و احسان را فراهم کند و سرانه بالاتر برود، وضعیت مددجویان هم بهتر خواهد شد.
وی با بیان اینکه تلاش و کوشش ما در کمیته امداد این است که تمامی آمار و اطلاعات مالی کاملا شفاف باشد گفت: الان برای تمامی خانوارها یک پنل داریم و تمام خدمتهایی که عزیزان دریافت میکنند در این سامانه ثبت میشود و حتی اگر سایر سازمانها هم بخواهند کمک کنند، مشخص است که چه خدماتی به چه خانوارهایی ارائه شده تا ضمن ایجاد عدالت، از موازی کاری جلوگیری به عمل آید.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد با بیان اینکه درخواستها هم به صورت کاملا هوشمند توسط همین سامانه ثبت میشود و اصلا نیازی به مراجعه حضوری افراد برای درخواستها نیست.
مبشری از فعالیت 176 مورد مرکز نیکوکاری خبر داد و گفت: این مراکز به صورت کاملا خودجوش و مردمی انجام میشود و یکی از اقداماتی که امسال به صورت کامل توسط این مراکز انجام گرفت، بحث اطعام مهدوی بود.
وی ادامه داد: در سال 1403 مراکز نیکوکاری ما در قالبهای مختلف عملکردهای گوناگونی داشتند و مجموع گردشگر کاری آنها حدود 260 میلیارد تومان بوده که عمدتا به صورت کالا و بستههای معیشتی بوده است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد افزود: در اطعام مهدوی امسال 1261 آشپزخانه را توسط مراکز نیکوکاری راهاندازی شد و که برخی از این آشپزخانهها خانگی و در طول چند شب فعال بوده است.
مبشری خاطرنشان کرد: مجموعا یک میلیون و 244 هزار پرس غذا و غذای ساده در این طرح توزیع شده که بخش عمده آن برای افراد نیازمند بوده که در 45 روز انجام شده که حدود 600 هزار مورد آن مربوط به افطاری ساده و 644 هزار مورد آن مربوط به غذای گرم بوده است.
وی از تقدیم حدود 71 هزار بسته معیشتی بین نیازمندان از سوی کمیته امداد یزد خبر داد و گفت: مجموعا بالغ بر 134 میلیارد تومان توسط خیرین در این هزینهها انجام شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد تعداد کل ایتام تحت پوشش کمیته امداد یزد را هفت هزار نفر دانست و گفت: این افراد به صورت عادی تحت پوشش کمیته امداد هستند ولی سامانه اکرام ایتام به صورت ویژه برای کمک به این افراد انجام شده است.
مبشری عملکرد سامانه اکرام ایتام یزد در سال 1403 را 80 میلیارد تومان دانست و افزود: این مبلغ به صورت مستقیم و بدون دخل و تصرف کمیته امداد به حساب افراد واریز شده است.
وی از افزایش دو هزار حامی در ماه مبارک رمضان امسال به جمع حامیان خبر داد و گفت: تعداد کل حامیان در طرح اکرام ایتام یزد 34 هزار نفر است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد در ارتباط با زکات فطریه گفت: تا الان مراکز نیکوکاری، حامیان ایتام و سایر روشها، حدود شش میلیارد و نیم از سوی مردم به صورت نقدی و به عنوان زکات فطریه کمک شده است.
مبشری گفت: پیش از پایان ماه مبارک رمضان جامعه هدف مشخص شد و با هماهنگی یکی از بانکها بلافاصله پس از اینکه پول زکات به حساب میآمد در همان روز تعطیل به حساب نیازمندان واریز میشد.
وی ادامه داد: جهیزیه، درمان، کالا، شهریههای دانش آموزی و دانشجویی، معیشت و مسکن عمده سرفصلهای هزینه کرد صدقات هستند و در سال گذشته 17 میلیارد تومان از طریق صندوقهای صدقات و 6 میلیارد تومان از طریق مراکز نیکوکاری جمع آوری شده و در این سرفصلها هزینه شده است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد از جمع آوری 112 میلیارد تومان در جشنهای نیکوکاری خبر داد و عنوان کرد: مسئلهای که در حوزه صدقات داریم این است که هزینه کرد صدقات در همان محلی انجام میشود که صدقه جمع آوری شده است.
مبشری یکی از اقدامات انجام شده در کمیته امداد را ایجاد صندوقهای صدقه الکترونیکی دانست و بیان کرد: هر فردی میتواند نسبت به ایجاد صندوق الکترونیکی اقدام کرده و صدقات خود را از این طریق پرداخت کند.
وی مجموع کمکهای انجام شده توسط خیرین در استان یزد طی سال گذشته را 548 میلیارد تومان دانست و این کمکها در حوزههای مختلف معیشتی، مسکن، جهیزیه، درمان و موارد دیگر است.
مدیرکل کمیته امداد استان یزد خاطرنشان کرد: در سال 1403 تعداد حدود 1550 نفر را پس از اشتغالزایی و خودکفایی از تحت پوشش خارج کردیم اما ممکن است که تسهیلاتی توسط این افراد انجام شود.
مبشری با بیان اینکه تمام افرادی که توانمندی اشتغال دارند و الان تحت پوشش کمیته امداد هستند شناسایی شدند گفت: از بین کل مددجویان، در حال حاضر هشت هزار نفر امکان اشتغال دارند و به دنبال ایجاد فرصتهای شغلی یا معرفی آنها برای اشتغال هستیم.
انتهای پیام/781/.
-
سه شنبه ۲۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۰:۴۸
-
۸ بازديد
-

-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/711749/