خبر یزد

آخرين مطالب

قیمه گورک؛ خورشت لذیذ سنتی کردها اجتماعي

قیمه گورک؛ خورشت لذیذ سنتی کردها
  بزرگنمايي:

خبر یزد - به گزارش همشهری آنلاین، قیمه کورگ از انواع خورشت محلی و سنتی کردی است که رسپی آن اصالتا به شهر سنندج تعلق دارد. خوب است بدانید، «کورگ» در زبان کوردی به معنای سبزی «تره» است. این خورشت قیمه سنندجی با استفاده از مواد ساده‌ای طبخ شده و به دلخواه همراه با برنج کته یا چلو، انواع نان یا حتی با ته‌چین سرو می‌شود.
اگر شما هم به انواع خورشت قیمه علاقه دارید، با ما همراه باشید تا طرز تهیه قیمه کورگ سنندج را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه قیمه کورگ کردی (برای 2 نفر) گوشت چرخ کرده: 250 گرم
پیاز (برای پیاز داغ): 1 عدد متوسط
سیب زمینی: 2 عدد متوسط
تره: 7 دسته کوچک
زردچوبه، نمک، فلفل سیاه: به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی: به مقدار لازم
برنج: برای سرو قیمه کورگ
مدت زمان لازم برای آماده‌سازی مواد اولیه: 20 دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه و پخت قیمه کورگ: 30 دقیقه
مراحل طرز تهیه قیمه کورگ سنندج

خبر یزد

طرز تهیه قیمه کورگ به عنوان یک خورشت محلی فوری و غذای سنتی کردی (کوردی) با گوشت چرخ کرده، سویا یا گوشت تکه‌ای ریز در ترکیب با سبزی تره قابل انجام است.
مرحله اول: مواد اولیه خورش قیمه تره را آماده کنید پیش از هر کاری، در اولین مرحله از طرز تهیه قیمه کورگ باید پیاز شسته شده و بدون پوست را به صورت نگینی خرد کنید. سپس، تره‌ها را پاک کنید و به خوبی بشویید. در ادامه، تره شسته شده را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن کاملا خارج شود. پس از آن، تره‌ها را به صورت ریز ساطوری کنید. سیب زمینی‌های شسته شده را هم پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک برش بزنید.
مرحله دوم: پیاز را تفت دهید پس از آماده‌سازی مواد اولیه، در این مرحله از درست کردن خورش قیمه کورگ سنندج، مقداری روغن را در تابه مناسبی بریزید و روی حرارت متوسط بگذارید تا داغ شود. سپس، پیازهایی که قبلا نگینی کردید را به تابه اضافه کنید و تفت دهید تا کاملا سبک و طلایی شوند.
در ادامه، مقداری زردچوبه را نیز به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و این مواد را به خوبی هم بزنید تا زردچوبه نیز برای یک دقیقه همراه با پیاز تفت ببیند و رنگ و عطر خودش را آزاد کند.
مرحله سوم: گوشت چرخ کرده را اضافه کنید در این مرحله از طرز تهیه خورش قیمه و تره، گوشت چرخ کرده را هم به تابه حاوی پیاز و زردچوبه اضافه کنید. این مواد را به خوبی هم بزنید تا با یکدیگر ترکیب شوند. گوشت چرخ کرده را حسابی تفت بدهید تا رنگ گوشت عوض شده و بوی خامی آن برطرف شود.
سپس، مقداری نمک و فلفل سیاه نیز به این ترکیب اضافه کنید تا گوشت چرخ کرده در حال سرخ شدن کاملا مزه‌دار شود.
مرحله چهارم: تره را اضافه کنید پس از تفت دادن گوشت چرخ کرده، در این مرحله از تهیه خورشت قیمه و کورگ، وقت آن است که سبزی تره را که قبلا شسته و ساطوری کردید به محتویات تابه اضافه کنید. ترکیب سبزی تره با باقی مواد را حسابی هم بزنید و چند دقیقه صبر کنید تا تره ساطوری شده نیز کاملا تفت ببیند و آب بیندازد.
مرحله پنجم: خورش قیمه تره را بپزید پس از آن که تره کمی تفت دید و آب انداخت، درب تابه را ببندید و حدود 20 الی 30 دقیقه صبر کنید تا همه مواد در کنار یکدیگر بپزند و آب تره کشیده شود. در صورت لزوم، در این مرحله می‌توانید به اندازه نصف لیوان آب جوش به خورش قیمه تره اضافه کرده و پس از بستن درب تابه، منتظر بمانید تا کاملا غلیظ و جا افتاده شود.
مرحله ششم: سیب زمینی‌ها را سرخ کنید در فاصله پخته شدن خورشت قیمه سنندجی، وقت آن است که مقداری روغن را در تابه دیگری بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا داغ شود. سپس، سیب زمینی‌ها را که قبلا خلالی کردید در تابه بریزید و سرخ کنید تا طلایی و برشته شوند.
سپس، سیب زمینی‌های سرخ شده را از تابه بیرون بیاورید و روی دستمال حوله‌ای بگذارید تا روغن اضافی خودشان را از دست بدهند. حالا می‌توانید مقداری نمک نیز روی سیب زمینی سرخ شده بپاشید تا طعم‌دار شود.
مرحله آخر: خورشت قیمه کورگ را سرو کنید پس از گذشت حدود 30 دقیقه، مطمئنا خورش قیمه کورگ شما کاملا پخته و جا افتاده شده است. سیب زمینی‌ها را هم که سرخ کردید. بنابراین، حالا دیگر می‌توانید حرارت را خاموش کنید و خورش قیمه و کورگ را در ظرف سرو بریزید.
روی این خورشت سنندجی را با سیب زمینی سرخ کرده، برگ ریحان و قطعات لیموترش تزیین کنید. شما می‌توانید خورش قیمه کورگ را با برنج چلو یا برنج کته، ته‌ چین ساده یا به صورت یک غذای نونی با انواع نان سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه قیمه کورگ سنندج در صورت تمایل، می‌توانید یک قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی و مقداری زعفران دم کرده غلیظ را هم به ترکیب گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه کنید و تفت دهید. در این صورت، خورش قیمه و کورگ شما رنگ و لعاب بهتری خواهد داشت.
بسته به ذائقه، می‌توانید ادویه‌هایی مانند پودر زنجبیل، آویشن، پودر سیر و تخم گشنیز آسیاب شده را نیز به خورش قیمه و تره اضافه کنید.
در صورت تمایل، در مرحله نهایی پخت خورشت قیمه کورگ می‌توانید مقداری آبلیموی تازه به آن اضافه کنید.

خبر یزد

فوت و فن‌های خوشمزه شدن قیمه کورگ در صورت تمایل می‌توانید خورش قیمه و تره را به جای گوشت چرخ کرده با سویا درست کنید. برای این منظور، ابتدا باید سویا را به خوبی بشویید و آبکشی کنید. سپس، سویا را همراه با کمی نمک برای 20 الی 30 دقیقه در مقداری آب گرم بخیسانید تا کاملا نرم و قابل استفاده شود. پس از آن، سویای خیس خورده را در صافی بریزید و به تابه حاوی پیاز اضافه کنید تا تفت ببیند. باقی مراحل را مطابق دستور بالا دنبال کنید.
در صورت تمایل، می‌توانید گوشت گوسفندی یا گوساله را در ابعاد ریز (قیمه) برش بزنید و همراه با پیاز و ادویه‌ها تفت دهید تا مزه‌دار شود. باقی مراحل را مطابق آن‌چه در دستور بالا گفتیم، دنبال کنید.
کد خبر 915689 منبع: ایرنا برچسب‌ها آشپزی توصیه‌ها و آداب خبر مهم سنندج آشپزی - دستور پخت

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/692339/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تیم والیبال پاس گرگان مغلوب شهداب یزد شد | اخبار ورزشی

ثبت بالغ بر 70 درصد از تعهد اشتغال استان یزد در سامانه ملی رصد اشتغال

دانشمند است و انسان نیست

وام مسکن افزایش یافت + جزئیات و شرایط دریافت و مبلغ جدید

خلاصه والیبال پیکان تهران 3 – چادرملو اردکان 2

رجال دوره رضاشاه هم با اجرای کشف حجاب به آن شیوه مخالف بودند/ همسر وزیر عدلیه از غصه دق کرد و مرد

بجای چت جی پی تی از این هوش مصنوعی استفاده کن؛

ساخت نانوکاتالیست جدید برای تولید بنزوکسازول

پاس گرگان مغلوب شهداب یزد شد

خلاصه والیبال شهداب یزد 3 – پاس گرگان 1

روش تهیه خورشت ناردونی مجلسی

ارتباط با رسانه‌های سراسری و محلی استان یزد گسترش می‌یابد

معاون استاندار: گردشگری یزد با هدف افزایش بهره‌وری تقویت می‌شود

در باب اهمیت انتخاب راه صحیح و نیاز به راهنما در کلام مولانا

ماموریت جالب EuropaClipper

مقایسه شگفت‌انگیز مغز انسان با دیگر موجودات

شهداب آرامش طبیعت را به هم زد

امیر غفور درخشید؛ پیروزی نفس‌گیر شهداب بر پاس گرگان

طرز تهیه سوپ خامه اسفناج

شهداب از سد پاس گذشت و چادرملو مغلوب پیکان شد

تیم والیبال پاس گرگان مغلوب شهداب یزد شد

لیگ برتر والیبال| شهداب آرامش طبیعت را گرفت/ صعود یزدی‌ها به رتبه دوم جدول با شکست پاس

لیگ برتر والیبال؛ ادامه یکه‌تازی شهرداری ارومیه و صعود شهداب به رتبه دوم

نتایج و جدول رده‌بندی لیگ برتر والیبال در پایان هفته هجدهم

نخستین طلای تاریخ سه‌گانه استان یزد در مسابقات ترای‌اتلون کیش توسط پرسنل مجتمع صنعتی چادرملو کسب شد

تغییرات مهم در جدول لیگ برتر والیبال

لیگ برتر والیبال مردان؛ نتایج و رده‌بندی هفته هجدهم

نگاهمان تبدیل فرهنگ ایثار و شهادت به باورهای اجتماعی است

یادواره شهدای استان سیستان و بلوچستان و قائم مقام لشکر 41 ثارالله

نامهربانی را هم از تو دوست خواهم داشت

بخشی از کتاب/زمان تغییر می‌کند

یک کلاه می‌خواهد زمین را نجات دهد!

سفری به سحابی غول پیکر کارینا

ماکت های استارلینک در حال نصب برای پرتاب هفتم

خصوصی سازی‌ها با هدف گره گشایی از کار مردم انجام شود

دبل پیروزی پیکان مقابل چادرملو در لیگ برتر والیبال

زیباترین بازی هفته: کامبکی که بی‌نتیجه ماند

جدول خاموشی برق یزد فردا پنجشنبه 20 دی 1403 + جدول قطعی برق یزد 20 دی 1403

دبل پیروزی پیکان مقابل چادرملو در لیگ برتر والیبال – آفتاب نو | اخبار ورزشی

پیروزی دلچسب شهداب یزد برابر پاس گرگان

تیم والیبال شهداب یزد بر پاس گرگان غلبه کرد

دستور استاندار یزد برای فعال‌سازی ظرفیت گردشگری

لزوم توجه به تمام بافت‌های تاریخی یزد در احیای میراث جهانی

قیام 19 دی؛ نقطه عطف تاریخ انقلاب و تجلی خروش مردم قم

گر نباشد حیا و درک و شعور!

سخنان دلنشین دکتر قمشه ای

خواندن چند بیتی از اخوان ثالث درباره زمستان

سوربیتول و مانیتول؛ شباهت‌ها و تفاوت‌ها

عبور عطارد از قرص خورشید با سرعت تقریباً 48 کیلومتر بر ثانیه

ساخت نانوحسگر تمام نوری با قابلیت استفاده در صنایع مختلف