خبر یزد

آخرين مطالب

بمب اتمی نجات‌بخش می‌شود؟ علمي

بمب اتمی نجات‌بخش می‌شود؟
  بزرگنمايي:

خبر یزد - خبرآنلاین /پژوهشگران آمریکایی در یک پژوهش جدید، ایده انحراف سیارک‌های خطرناک با انفجار هسته‌ای را مورد بررسی قرار دادند و آن را به عنوان یک روش کارآمد تایید کردند.
وقتی در فیلم‌های هالیوود سیارک‌ها به سمت زمین حرکت می‌کنند، فضانوردان اغلب کلاهک‌های هسته‌ای را علیه آنها به کار می‌گیرند تا بشریت را نجات دهند. اکنون دانشمندان دریافته‌اند که این راهبرد در واقع می‌تواند به منحرف کردن برخورد کیهانی وارده کمک کند؛ البته نه با منفجر کردن یک سیارک به کمک بمب هسته‌ای، بلکه با انفجار بیش از یک مایل بالای سطح آن برای پرتاب کردن پرتو ایکس.
به نقل از ایسنا، همان طور که پایان فاجعه‌بار عصر دایناسورها در حدود 66 میلیون سال پیش نشان می‌دهد، برخوردهای کیهانی می‌توانند تأثیرات فاجعه‌باری را بر زندگی روی زمین داشته باشند. «ناتان مور»(Nathan Moore) فیزیکدان «آزمایشگاه ملی سندیا»(Sandia National Laboratories) در نیومکزیکو گفت: سیارک‌ها فقط در تاریخ نیستند؛ آنها هنوز هم بر زمین تأثیر می‌گذارند. «آپوفیس»(Apophis) یک جرم نزدیک به زمین که به اندازه استادیوم المپیک است، هفته گذشته از کنار زمین عبور کرد.
ناسا در سال 2023 با انجام دادن «آزمایش تغییر جهت سیارک دوگانه» یا «دارت»(DART) نشان داد که می‌تواند برخورد کیهانی را با کوبیدن فضاپیمای خود به قمر «دیمورفوس»(Dimorphos) منحرف کند.
اگرچه دانشمندان دریافتند که این برخورد با موفقیت مدار سیارکی با عرض تقریبا 160 متر را تغییر داده است اما خطرناک‌ترین سیارک‌ها به اندازه کوه هستند و برخورد ساده یک فضاپیما با چنین غول‌هایی حداقل تأثیر را خواهد داشت. دانشمندان پیشتر خاطرنشان کردند که این کار فقط ممکن است یک سیارک را به صورت چند قطعه درآورد و در عوض، یک گلوله را که در حال حرکت به سمت زمین است، به یک انفجار مرگ‌بار تبدیل کند.
اکنون مور و همکارانش دریافته‌اند که اگر بمب‌های هسته‌ای در بالای سطح سیارک منفجر شوند، می‌توانند از برخوردهای ویران‌گر کیهانی جلوگیری کنند. نظر آنها این است که پالس پرتو ایکس حاصل از فوران می‌تواند سنگ‌های روی سطح سیارک را تبخیر کند و در نتیجه، فشاری را به وجود بیاورد که یک برخورد فاجعه‌بار را از زمین دور کند.
مور و همکارانش در یک پژوهش جدید، از ماشین Z در آزمایشگاه ملی سندیا استفاده کردند که قوی‌ترین منبع آزمایشگاهی تشعشع در جهان است. این پالس‌های الکتریکی قوی، میدان‌های مغناطیسی و پرتو ایکس تولید می‌کنند تا مشخص شود که مواد چگونه تحت فشار و دمای بالا واکنش نشان می‌دهند. مور گفت: در حال حاضر فقط یک راه برای ایجاد انفجار پرتو ایکس قوی با هدف انجام آزمایشی مانند این وجود دارد و آن استفاده از ماشین Z است.
ماشین Z
این گروه پژوهشی از پالس‌های الکتریکی ماشین Z برای تولید میدان‌های مغناطیسی قوی استفاده کردند. این میدان‌های مغناطیسی، گاز آرگون را فشرده کردند تا پلاسما تولید کنند؛ یعنی همان شکل از ماده که رعد و برق و ستاره‌ها را می‌سازد. پلاسمای آرگون، همان انفجار پرتو ایکس را تولید کرد که پژوهشگران برای شبیه‌سازی انفجار هسته‌ای به آن نیاز داشتند.
مور گفت: شما باید قدرت زیادی -حدود 80 تریلیون وات- را در فضای بسیار کوچکی متمرکز کنید و خیلی سریع -حدود 100 میلیاردم ثانیه- به تولید یک پلاسمای آرگون به اندازه کافی داغ -چندین میلیون درجه- بپردازید تا یک انفجار پرتو ایکس قوی ایجاد شود که سطح ماده سیارکی را تا ده‌ها هزار درجه گرم کند و فشار کافی را به آن بدهد.
دانشمندان دو هدف را که هر کدام 12 میلی‌متر عرض داشتند، در خلاء معلق کردند. یکی از آنها از جنس کوارتز و دیگری از جنس سیلیس ذوب‌شده بود. این مواد از نظر ترکیب شبیه به سیارک‌های شناخته‌شده هستند. مور گفت: تلاش‌های پیشین برای مطالعه راهبردهای گوناگون انحراف سیارک‌ها، همه اهداف را در جای خود ثابت نگه می‌داشتند که چندان واقعی نبود. از این گذشته، سیارک‌ها در فضای بیرونی به هیچ چیز متصل نیستند.
پژوهشگران برای غلبه بر این مشکل، چیزی را ابداع کردند که آن را «قیچی اشعه ایکس» می‌نامند. آنها اهداف را با استفاده از ورق فلزی نازک به ضخامت فقط 13 میکرون یا حدود یک هشتم ضخامت موی متوسط ​​انسان آویزان کردند. این ورق فلزی در برخورد با اشعه ایکس تبخیر شد و اهداف را آزاد کرد تا به طور طبیعی در فضا شتاب بگیرند.
پالس‌های پرتو ایکس، ستون‌های بخار را از هر هدف تولید می‌کردند و هر کدام را تا حدود 250 کیلومتر در ساعت شتاب می‌دادند که با پیش‌بینی‌های محاسباتی مطابقت داشت. مور گفت: توانایی انحراف سیارک‌های مینیاتوری در آزمایشگاه با استفاده از ماشین Z، با هر کاری که در هر جای دیگری از زمین می‌توان انجام داد، متفاوت است.
پژوهشگران با افزایش مقیاس این یافته‌ها به یک سیارک با عرض چهار کیلومتر و بمب هسته‌ای یک مگاتنی که در فاصله دو کیلومتری سطح آن منفجر می‌شود، نشان دادند که فشار حاصل می‌تواند به منحرف کردن سیارک‌های خطرناک از زمین کمک کند.
مور خاطرنشان کرد که سیارک‌ها دارای ترکیبات گوناگونی هستند. وی افزود: از این روش جدید می‌توان برای بررسی واکنش انحراف مواد سیارکی متفاوت استفاده کرد. درک چگونگی تبخیر و انحراف مواد سیارک به منظور آماده شدن برای یک مأموریت دفاع سیاره‌ای، حیاتی خواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/673582/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لیگ برتر فوتبال ساحلی/ فولاد هرمزگان تیم مهریز یزد را با شکست بدرقه کرد

دلیل اطاله دادرسی چیست؟

چرا ماه در افق بزرگ‌تر به نظر می‌رسد؟ / یک معمای حل نشده

حنیف عمران زاده: اشتباهات داوری علیه ما بوده است؛ امیدوارم فردا هواداران‌مان سنگ تمام بگذارند

لیگ برتر فوتبال ساحلی/ تیم گلساپوش یزد بر موج سواران نوشهر غلبه کرد

موج سواری گلساپوش یزد برای رسیدن ساحل قهرمانی

2 برد و 1 باخت نصیب ساحلی بازان یزدی شد

استان یزد پایلوت کشوری در اجرای سامانه جامع اعلام بار مجازی شد

شعرخوانی دلنشین از باران نیکراه

حمایت بانکی‌پور طراح لایحه حجاب از استاندار احتمالی اصفهان

سیاره نهم اصلا سیاره نیست!

طلافروشان بعد از گرانی اخیر، آپشن جدید رو کردند!

محرم نویدکیا: چادرملوی اردکان تیم فوق‌العاده باکیفیتی است؛ لیگ ایران لیگ آسانی نیست

دو برد و یک باخت ساحلی‌بازان یزدی

چون تو دارم همه دارم دگرم هیچ نباید

ساخت سکوی زنجیره تامین صنعت غذا

حادثه طبس، زنگ خطری برای استان معدنی یزد

برگزاری کارگاه آموزش نویسندگی در مهریز

دریاچه کویر یزد، لذت گردشگری در میان ماسه های روان

اخذ هزینه کفن، دفن و حمل متوفیان حادثه معدن صحت دارد؟

بمب اتمی نجات‌بخش می‌شود؟

سرمربی تیم فوتبال مس رفسنجان: مقابل چادرملو اردکان بازی سختی داریم + فیلم

تیم فوتبال چادرملو اردکان یزد به دنبال برد مس رفسنجان است + فیلم

مهمانی لاله‌ها در گلزار‌های شهدا

برای خانواده‌های جانباختگان معدن چه مبلغی واریز می شود؟ |‌ واکنش فرماندار طبس به ماجرای اخذ هزینه حمل متوفیان

اولین واکنش دولت به خبر دریافت پول از خانواده متوفیان معدن طبس

2 برد و یک باخت ساحلی بازان یزدی

شعرخوانی زیبا با صدای هوشنگ ابتهاج

تصاویری فوق‌العاده زیبا از آسمانِ شب در مریخ!

چادر ملو – مس؛ به دنبال دومین برد بعد دو دهه

لزوم استفاده از ظرفیت مساجد و مدارس برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی

عمران‌زاده: محرومیت سرمربی چادرملو بحق نبود

می سوزم و می میرم و جان می گیرم ...

تزریق مستقیم واکسن به داخل تومور پانکراس

برگزاری مرحله استانی مسابقات قرآن کریم در یزد

یزد جای حاشیه‌سازی‌های سیاسی نیست

دلیل اطاله دارسی چیست؟

فرماندار طبس: اخذ هزینه حمل متوفیان حادثه معدن صحت ندارد

آیین میهمانی لاله‌ها در بیش از 350 گلزار شهدای یزد برگزار شد

دوکارته شدن مربی چادرملو به حق نبود

تکذیب دریافت هزینه از خانواده درگذشتگان معدن طبس/اختصاص 200 میلیون تومان برای هر متوفی

آیین تجلیل از خانواده معظم شهدا، ایثارگران و بسیجیان شرکت برق منطقه‌ای خوزستان برگزار شد

عرضه 400 عنوان کتاب حوزه ایثار و شهادت در نمایشگاه دستاوردهای دفاع مقدس آذربایجان‌شرقی

اجرای 70 عنوان برنامه ویژه هفته دفاع مقدس در سیستان و بلوچستان

دیدار نماینده ولی‌فقیه در استان البرز و امام‌جمعه کرج با جانبازان اهل تسنن

استان فارس در برگزاری شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت عملکرد موفقی داشته است

عملیات غرورآفرین ثامن‌الائمه نقطه عطفی در تاریخ سال‌های دفاع مقدس بود

دکلمه خوانی زیبا با صدای خسرو شکیبایی

تولید جوهر چاپ عکس رنگی بیمارستانی و لابراتورهای عکاسی با 70 درصد آب

امام جمعه یزد: سازمان تبلیغات برای تحول در حوزه‌های فرهنگی، برنامه ارائه دهد